Meslek Lisesi öğrencileri projelerini sergiledi | Güney Gazetesi Mersin

Meslek Lisesi öğrencileri projelerini sergiledi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) içerisinde bulunan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerin yaptığı projelerin sergilendiği alanı gezdi.

Meslek Lisesi öğrencileri projelerini sergiledi


Vali Pehlivan, öğrencilerin yıl boyunca yaptığı proje kapsamında; yenilenebilir enerji, çevre ve enerji teknolojileri, gıda teknolojileri, sosyal inovasyon, insanlık yararına teknoloji, sağlık ve ilkyardım, makine tasarımı, psikolojide teknolojik uygulamalar, inşaat ve endüstriyel teknoloji, hayvansal üretim, tarım teknolojileri, afet yönetimi, eğitim bilimleri, teknofest ve sosyal sorumluluk alanlarında hazırladıkları projeleri inceledi.

 Vali Pehlivan, “Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgemiz bünyesinde faaliyet göstermekte olan Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, çeşitli vesilelerle ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bu sergide, yıl içerisinde değişik branşlarda özellikle de bilim ve teknoloji sahasında, öğretmenlerinin rehberliğinde öğrencilerimiz çok başarılı projeler, ürünler ortaya çıkarmışlar. 49 ayrı stantta bu ürünler sergileniyor. Biz de tüm stantları tek tek gezmek suretiyle onlardan proje maceralarını, çalışma süreçlerini kısa süreliğine de olsa dinledik” dedi.

 

“MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ”

 

Pehlivan, “İşin en önemli boyutu özellikle de bu çalışmaların somut ürünlere dönüşmesidir. Zira, bu eserlerle hem kendilerini geliştirmiş olacaklar hem ülkemizin kalkınması, gelişmesi sürecine öğrencilik yıllarından itibaren katkı sunmuş olacaklardır. Bu okulumuz, İlimizdeki diğer okullarımız gibi çok kıymetlidir. Okullarımız içerisinde mesleki eğitim verenleri ayrıca önemsiyoruz. Mesleki eğitim okullarımda meslek öğrenerek yetişen gençlerimiz, çocuklarımız ileride sanayide, çeşitli üretim sahalarında, değişik kademelerde istihdam edilecektir. Akademik kariyerlerine devam etmek istediklerinde de önleri açık olacak, özellikle teknik konularda daha başarılı olacaklardır” dedi. (Haber Merkezi)