Demirtaş, cumhurbaşkanına hakaretten hâkim karşısına çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Demirtaş, cumhurbaşkanına hakaretten hâkim karşısına çıktı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ’cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Duruşma 6 Aralık’a ertelendi. Demirtaş, duruşmanın ardından kuzeni avukat Birten Demirtaş Özbek ve DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ile şakalaştı. 

Demirtaş, cumhurbaşkanına hakaretten hâkim karşısına çıktı


ABİDİN YAĞMUR 


Mersin 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Demirtaş'ın avukatları ve DEM Parti Milletvekili Ali Bozan hazır bulundu. 

Edirne Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya bağlanan Demirtaş, "Beş dosya birleşmiş durumda. İstanbul'dan da dosyam var. Eksiklerin tamamlanması için süre istiyorum" dedi. SEGBİS ile duruşmaya katılan avukat Mahsuni Karaman da süre istedi. 

Mahkeme, Bakırköy 46'ıncı Asliye Ceza Mahkemesinin şu an Yargıtay'da olan dosyasının beklenmesi için duruşmayı 6 Aralık 2024'e erteledi. 

 

DEMİRTAŞ SALONDA BULUNANLARLA ŞAKALAŞTI 

 

Demirtaş, duruşmanın ardından kuzeni avukat Birten Demirtaş  Özbek ile konuştu. "Gülten, merhaba, nasılsın? Halalarım nasıl? Herkese selam söyle " diyen Demirtaş'a, Özbek, "Senin sayende 5 yıl sonra adliyelere döndüm" yanıtını verdi.

Demirtaş ise "Benim sayemde avukatlar avukatlık yapmaya başladı" diye esprili bir dille yanıt verdi. Demirtaş, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'a da  "Cübbe olmadan tanıyamadım. Arada bir cübbeni giy" dedi.

Salondakiler, Demirtaş'a el sallayarak selam gönderdi. Demirtaş da "Mersin'deki, Diyarbakır'daki bütün arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum" dedi.