3. Esenli Üzüm Şenliği temmuz ayında yapılacak | Güney Gazetesi Mersin

3. Esenli Üzüm Şenliği temmuz ayında yapılacak

3. Esenli Üzüm Şenliği temmuz ayında yapılacak


Mersin’de, üzüm üretimiyle öne çıkan Esenli Mahallesi’ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Saryıldız, bölgenin farklı tat ve türdeki üzümlerini kente ve ülkeye tanıtan, yerli üreticilerin emeğinin karşılığını almasında büyük etkisi olan üzüm şenliğinin gelecek temmuz ayı içinde yapılacağını açıkladı.

Sarıyıldız, meclis üyeleri ile birlikte ilçeye bağlı Esenli Mahallesi’ni ziyaret etti. Esenli Mahalle meydanında gerçekleşen buluşmada Sarıyıldız, Esenli sakinleriyle bir araya geldi, taleplerini dinledi. Ardından Mahallesi Muhtarı Feyyaz Görgülü ile birlikte, bölge üreticilerine ait üzüm bağlarını da dolaştı, yerli üreticilerin ikram ettiği üzümlerin tadına baktı.

 

“HİZMET VE PROJELERLE DOLU 5 YIL BİZİ BEKLİYOR”

Sarıyıldız, Akdeniz halkına hizmetin teminatı olacaklarının altını çizerek, “Bu dönem, Akdeniz’de yaşayan tüm halklarımızın eşit, kaliteli ve zamanında hizmet alacağı bir dönem olacak. Önümüzde 5 yıl boyunca halklarımızın kesintisiz hizmet alacağı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Sunacağımız proje, çalışmalar ve buluşmalarla, özlemini duyduğumuz kardeşliği ve bir arada olmayı yaşatacağız. Bu süreçte öneri, eleştiri ve değerlendirmeleriyle bizlere katkı sunacak tüm arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

“HALKIMIZA SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ HİZMET VE PROJELERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Akdeniz Belediyesini, 700 milyon TL’yi aşan borç yükü ile devraldıklarını da kaydeden Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz belediyemizin borcunu bitireceğiz, hizmetlerimizi de aksatmadan yapacağız. Mazeret üretmeyeceğiz, şikâyet etmeyeceğiz. Halkımıza sözünü verdiğimiz hizmet ve projeleri hayata geçireceğiz. Bu hizmetlerden biri de üzüm festivalinin devamı olacaktır. Çünkü bu festivalin devamı önemli. Muhtarımız ve ilgili birim yetkililerimiz ile konuyu görüştük ve takvime bağladık. İnşallah önümüzdeki 21 Temmuz’da Esenli köyümüzde Esenli Üzüm Şenliğini tekrar yapacağız. O gün Esenli’de türkülerin, halayların çekildiği, barış ve kardeşlik rüzgarlarının estiği bir gün olur. Özellikle de üzüm yetiştiricilerimizin hayrına, faydasına olacak bir festival olacaktır. İnanıyorum ki o gün tüm Türkiye’nin gözleri de burada olacaktır. Bunu da hep birlikte başaracağız.”

Sarıyıldız, muhtar ve bölge üreticilerinin talebi üzerine Esenli’de üzüm bağlarına giden yolların düzenlenmesi için de fen işleri ekiplerinin gerekli çalışmaları yerine getireceğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)