Gezi eylemlerinin 11. yılı: Hepimiz oradaydık! | Güney Gazetesi Mersin

Gezi eylemlerinin 11. yılı: Hepimiz oradaydık!

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Gezi eylemlerinin 11. yılında eylemler sırasında hayatını kaybedenleri andı, Gezi davası tutuklusu aydınları ve aktivistleri selamladı.

Gezi eylemlerinin 11. yılı: Hepimiz oradaydık!


ABİDİN YAĞMUR

 

Gezi eylemlerinin 11. yılı dolayısıyla Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, “Gezi eylemleri onurumuzdu, Gezi yargılanamaz”, “Karanlık gider Gezi kalır, hepimiz oradaydık”, “Gezi tutukluları onurumuzdur” yazılı pankartlar açtı.

Gezi eylerinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, platform adına açıklama yaptı.

Sümbül,  “Acıyla umudu, öfkeyle heyecanı, dayanışmayla eksilmeyi aynı anda bizlere yaşatan; baskıya, ranta, talana ve yağmaya karşı milyonların kararlı ve dik duruşunun adı olan Gezi Direnişi 11 yaşında. Siyasi iktidarın kuşandığı tüm nefret ve linç diline karşı, 11 yıldır işletilen akıl almaz ve hukuk dışı cezalandırma pratiklerine karşı hala “hepimiz oradaydık” derken heyecanımızın yüzlerimize yansıdığı Gezi Direnişi demokrasi, barış ve adalet talebimizin bayraktarlığını yapmayı sürdürüyor” dedi.

 

“SİYASİ İNTİKAM İÇİN CEZAEVİNDE TUTULUYORLAR”

 

Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala’nın hukukun en temel ilkeleri yok sayılarak siyasi intikam hesaplarıyla cezaevinde tutulduklarını belirten Sümbül, “Biliyoruz ki milyonların demokrasi, adalet ve özgürlük talebi ortadayken, farklılıklarımızla birlikte eşitçe ve özgürce yaşama irademizi Gezi Davası’nda verilen cezalarla sindirmek istiyorlar. Bilmedikleri gerçek ise Gezi’de verdiğimiz sözümüzü asla unutmayacak oluşumuz. Hep birlikte yeniden ve yeniden umudu diriltecek, Gezi Davası’nda beraat kararlarını birlikte karşılayacak, şarkılarımızı söyleyecek ve el ele vererek yarınımızı inşa edeceğiz. Coşkumuzdan, kahkahalarımızdan, hayallerimizden, umudumuzdan rahatsız olanlara inat; emeğimize, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacak, demokrasiyi, laikliği, barışı ve adaleti hayata geçireceğiz.  Gezi’de verdiğimiz sözü unutmayacağız. Birleşe birleşe kazanacağız” ifadelerini kullandı.

 

Dem Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da 2013 yılında Gezi eylemlerinde birleşen halkın 2014 yılında da Kobani eylemleri için birleştiğine dikkat çekti.

Türkiye Komünist Partisi İl Başkanı Ahmet Paket, EMEP temsilcisi Halil Kara, Sol Parti temsilcisi Oktay Canbolat, Mersin Dayanışma Platformu temsilcisi Nejdet Kılıç da söz alarak Gezi tutuklularını selamladılar.

Etkinlik şiir ve müzik dinletileriyle halaylar eşliğinde sona erdi.