Saadet Partisinin Gazze pankartı<br>gece yarısı polis tarafından indirildi | Güney Gazetesi Mersin

Saadet Partisinin Gazze pankartı
gece yarısı polis tarafından indirildi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığının AKP’yi hedef alan Gazze pankartı polis marifetiyle indirildi. Saadet Partisi pankartın indirmesine tepkili.

Saadet Partisinin Gazze pankartı<br>gece yarısı polis tarafından indirildi


ABİDİN YAĞMUR


Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığı parti binasının bulunduğu Hastane Caddesine "İsrail bombalıyor AKP izliyor. Susamayız. Zulme karşı direnmek zorundayız" yazılı pankart astı.

Dün öğle saatlerinde pankartın asılmasından birkaç saat sonra polis ekipleri parti yetkililerini arayarak pankartın indirilmesini istedi. Ancak Mersin İl Başkanı Mehmet Polat bu isteğin yasal olmadığını belirterek reddetti. Polat bir grup gençle birlikte partiye giderek bir süre bekledi.

Partililerin parti binasından ayrılmasının ardından gece 23.00 sularında polis ekipleri parti binası önüne geldi. Pankart polis ve itfaiye marifetiyle indirildi.

 

İL BAŞKANI: PANKARTIN İNDİRİLMESİ YASAK DEĞİL

 

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat, Güney’e yaptığı açıklamada, "Gazze’de yaşanan katliam devam etmekte bununla ilgili de hükümet somut bir adım atmamakta. Biz de hükümete ‘artık yeter bir adım at’ demek amacıyla pankart hazırlanıp asıldı. Pankartta hakaret ya da suç unsuru olan bir cümle olmamasına rağmen dün akşam saatlerinde emniyetten arkadaşlar arayıp pankartın kaldırılmasını istediler.  Biz de siyasi partiyiz sonuçta bir şeyleri dile getirmemiz gerekiyor, kaldırmayacağımızı ifade ettik. Birkaç telefon görüşmemiz oldu, size döneceğiz dediler. Gece yarısı biz parti binasında yokken gelip pankartı kaldırmışlar. Bununla ilgili hukuka aykırı talimat veren kimse suç duyusunda bulunacağız. Telefonla bize pankartı kaldırmamızı rica ettiler ama biz onlara kaldırmayacağımızı beyan ettik. Çünkü bu bizim en yasal hakkımız.  Hükümet gerçekten kürsüye çıktığından herkesten güzel Gazze edebiyatı yapmıştı, o konuşmaların altına imzamızı atarız. Fakat Gazze’de katliam başladığından bu yana ticaret devam ediyor. Ticareti durdurduk diyorlar ama öğrendiğimiz kadarıyla Bulgaristan başta olmak üzere fason ülkeler üzerinden ticaret devam ediyor. Yine Azerbaycan’dan gelen petrol bizim üzerimizden İsrail’e gitmeye devam ediyor. Artık hükümetin edebiyatı bırakıp somut adımlar atması gerekiyor. Bunu da kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Bugün AKP’nin kendi seçmeni dahi bu ticaretten rahatsız" ifadelerini kullandı.


  Saadet Partisinin Gazze pankartı
gece yarısı polis tarafından indirildi