METAB Meclisinde yeni dönem | Güney Gazetesi Mersin

METAB Meclisinde yeni dönem

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği Meclisi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılan toplantıya; İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte turizm sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Yeni dönem Meclis Toplantısı’nda; Birlik Başkanı, Meclis 1. ve 2. Başkanvekili, 2 asil 2 yedek Meclis Kâtip üyesi, Birlik Encümen üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

METAB Meclisinde yeni dönem


Yapılan gizli oylama sonucunda ile 2 yıllığına görev yapmak üzere Birlik Başkanlığı’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer seçildi. Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Mert Avcı, 2. Başkanvekilliği’ne ise Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kubilay Erdal seçildi.

Meclis Katip üyelerinde 2 asil üye; Toroslar Belediye Meclis Üyesi Sibel Tamaç ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hande Kerimgiller olurken, 2 yedek üyeliğe Aydıncık Belediye Meclis Üyesi Onur Günebakmaz ile Tarsus Belediye Meclis Üyesi Hamidiye Kırıcı seçildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın doğal üye olduğu ve kalan 4 üyenin seçimle belirlendiği ve 1 yıllığına görev yapmak üzere Birlik Encümen Üyeliği’ne; Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hamit Mert Avcı, Silifke Belediye Meclis Üyesi Şerife Yörükçü ve Turizmci iş insanı Necip Yücesoy seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri ise oy birliği ile Toroslar Belediye Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, Tarsus Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sarı ve Mut Belediye Meclis Üyesi Ali Tekin’den oluştu. Birliğin 2023 yılı faaliyet raporu ile 2023 yılı Bütçe Hesabı ise; bütçe dışı harcamaların yapılmadığı, ödeneklerin yerinde ve mevzuata uygun bir şekilde harcandığı belirlenerek oy birliği ile kabul edildi.  (Haber Merkezi)