Hayvan dostları, ’uyutma’ yasasına<br>karşı Mersin’de sokağa çıktı | Güney Gazetesi Mersin

Hayvan dostları, ’uyutma’ yasasına
karşı Mersin’de sokağa çıktı

Mersin’de hayvan dostları ve hayvan hakları savunucuları, sokak köpeklerinin “uyutma” adı altında öldürülmesini de içeren yasa tasarısına karşı sokaklara çıktı. Hayvan dostları, “Önce bizi uyutun”, “Katliama izin vermeyeceğiz” şeklinde sloganlarla tasarıya karşı çıktı.

Hayvan dostları, ’uyutma’ yasasına<br>karşı Mersin’de sokağa çıktı


ABİDİN YAĞMUR
Hayvan dostlarının Mersin’deki eyleminin adresi Özgecan Aslan Barış Meydanı oldu. Meydan bir araya gelen yurttaşlar, “Yasalar can verir, can almaz. Kanlı yasaya hayır”, “Sokak hayvanı sahipsiz değil. Dostuma dokunma”, “Yaşam onların da hakkı”, “Can veren yasa istiyoruz”, “Uyutmak çözüm değil, cinayettir” yazılı pankartlar açtı.

Eylemde sık sık “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat”, “Katliam yasasına hayır”, “Katliama izin vermeyeceğiz” şeklinde sloganlar atılırken bir grup eylemci de “Önce bizi uyutun” diyerek yere yattı.

 

 

“ONLAR KONUŞAMIYOR. BİZ SUSMAYACAĞIZ”

 

Eylemde bir açıklama yapan Hakan Yeşilçay, “Hayvanların kendilerini ifade edemedikleri ses olmak en büyük sorumluluklardandır. Onlar konuşamıyor ama biz susmayacağız” dedi.

İnsan zekasına karşı hiçbir gücü bulunmayan hayvanlar için adalet mekanizmasının en etkin şekilde çalıştırılması gerektiğine değinen Yeşilçay, “Biz gönüllüler, en önemlisi vicdan sahibi bireyler olarak, hukuk nezdinde hayvan dostlarımızın en etkin düzeyde korunması için çalışmalıyız, çalışıyoruz. Hayvanların barınma, yemek, su gibi ihtiyaçları için, sağlık sorunlarını çözmek için vakıflar kurmuş bir medeniyetin bugünkü temsilcileri olarak kendi tarihimize uygun davranmaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

“KISIRLAŞTIRMAK, UYUTMAKTAN DAHA UCUZ”

 

Uyutma yerine etkin bir kısırlaştırma ve aşılama çalışmasının yapılmasını, köylerde köpek üretiminin önüne geçilmesini, belediyelere ait barınakların denetlenmesini ve buralarda kısırlaştırma yapılmasını öneren Yeşilçay, “Bir hayvanı kısırlaştırmak, uyutmaktan daha ucuza mal olur. Daha ucuza mal olan bir yöntem varken neden uyutmayı seçiyorsunuz” diye sordu.

 

 

“BARINAKLAR YETMEZ”

 

Hayvan dostlarını hedef alan “Çok seviyorsanız sokak köpeklerini evinize alın” söylemlerine tepki gösteren Yeşilçay, “Hayvan dostları, gönüllüler zaten üzerine düşeni yapıyor. Bu insanlar zaten fedakârlık yapıyor. Hepimizin evinde hayvanlar var. Kendisine ayakkabı almayıp köpeklere mama alan insanlar var. Kendi ihtiyaçlarından kısıp hayvanlara harcayanlar var. Bu insanlar daha ne kadar fedakârlık yapacak? Köpekleri barınaklara koyacağız diyorlar. Yüz binlerce köpek var. Barınağı olmayan belediyeler var. Bu kadar hayvanı barınaklara nasıl sığdıracaksınız?” diye konuştu.


  Hayvan dostları, ’uyutma’ yasasına
karşı Mersin’de sokağa çıktı