Müzik ve tarih buluştu | Güney Gazetesi Mersin

Müzik ve tarih buluştu

Mersin’deki Kanlıdivane Antik Kenti’nde düzenlenen Devlet Opera ve Balesi’nin konseri büyük ilgi gördü. Obruğun çevresinde bulunan antik kentte yerlerini alan vatandaşlar, 10 yıl aradan sonra düzenlenen konser eşliğinde gün batımını izledi.   

Müzik ve tarih buluştu


Devlet Opera ve Balesi tarafından Mersin'in Erdemli ilçesindeki ören yeri Kanlidivane'de 'Antik Kentin Ezgisi' ismiyle konser düzenlendi. Orkestra şefliğini Naci Özgüç'ün, koro şefliğini Anıl Aydın'ın yaptığı konserde birbirinden güzel 12 eser izleyenlere keyif verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren konseri izleyen vatandaşlar, 10 yıl aradan sonra ilk defa konser yapıldığını ve çok beğendiklerini söyledi. Konser gün batımı ile birlikte sona erdi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte birçok antik kent ve tescilli yapı bulunduğunu, Kanlıdivane'nin en önemlilerinden birisi olduğunu ifade etti. Müzikle tarihin bugün buluştuğunu aktaran Vali Pehlivan, "Kanlıdivane'nin yerleşimi milattan önce 3'üncü yüzyıla kadar dayanıyor. Milattan sonra 7'inci yüzyıla kadar devam etmiş. İsmini buradaki taşların kızılından aldığı söylenir. Burada büyük bir obruk var. Obruğun derinliği 50 metre, uzunluğu 142 metre, genişliği 95 metre, toplamda da 12 bin metrekare bir alana sahip" dedi.

Mersin'e kültür ve turizm amaçlı yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin geldiğine dikkat çeken Pehlivan, ilerleyen süreçte çok daha fazla ziyaretçi ağırlamayı beklediklerini kaydetti. (İHA)