Tıp Hukuku Sempozyumuna katılacaklar | Güney Gazetesi Mersin

Tıp Hukuku Sempozyumuna katılacaklar

15. Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu’nun Teşkilat Komitesi Üyesi ve Almanca panelisti Mersinli Avukat Sahra Düzgün Tucel, 6-7 Haziran’da Azerbaycan’da düzenlenecek sempozyumda Türkiye’yi temsil eden konuşmacılar arasında yer alacak. Tucel, taşıyıcı annelik ve heterolog yapay döllenmenin vatandaşlık ile soy bağı üzerindeki etkilerini anlatacak.

Tıp Hukuku Sempozyumuna katılacaklar


INJURİA Dergisi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sahra Düzgün Tucel ile Yönetim ve Yayın Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Hakeri; Azerbaycan, Türkiye ve Almanya tarafından Azerbaycan’ın Bakü şehrinde 6-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve konuşmacı olarak katılacakları Uluslararası Tıp Hukuku Sempozyumu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sempozyumda yapacağı sunumun detaylarından bahseden Avukat Sahra Düzgün Tucel, “Sempozyumda, ‘Taşıyıcı annelik ve heterolog yapay döllenmenin vatandaşlık ve soy bağı üzerine etkileri’ konulu bir sunum yapacağım. Her gün biraz daha globalleşen bu düzen içerisinde ne yazık ki her ülkenin kendi iç hukuk mevzuatlarında farklılıklar olması, yabancılık unsuru barındıran hukuki problemlerin işin içinden çıkılmaz bir hal almasına sebebiyet verebiliyor. İşte tam da bu nedenle heterolog yapay döllenme ve taşıyıcı annelik yoluyla dünyaya gelen çocuklar için bir uluslararası adli işbirliği protokolünün gerekliliğini savunacağım” dedi.

 

“ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK ÇOK DAHA YARARLI OLUYOR”

 

Sempozyumun uluslararası ölçekte düzenlenmesinin sebebini de açıklayan Hakeri, “Bugün bilim alanında ülkelerin işbirliği her zamankinden daha büyük önem arz ediyor. Bir ülkenin kendi tecrübelerini, sorunlarını, önerilerini başka ülkelerle paylaşması; bilimsel işbirliği anlamında önemli katkılar sağlıyor. Bu nedenle, tek başına bir ülkenin bir bilimsel etkinlik yapmasındansa, uluslararası bir etkinlik çok daha yararlı oluyor. Öte yandan özellikle uygulamacı meslektaşlar ile genç bilim insanlarının da uluslararası tecrübe kazanmasını sağlıyor” dedi.

 

“TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'DAN ÇOK SAYIDA MÜRACAAT OLDU”

 

Sempozyumda eş zamanlı tercümelerin yapılacağına da dikkat çeken Hakeri, “Sempozyum iki gün sürecek. Sabahı erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar iki gün boyunca sunumlar yapılacak. Çok sayıda talep olduğundan tüm sunumları programa sığdırmakta güçlük çekiyoruz. Almanya'dan üç profesör sunum yapacak. Türkiye ve Azerbaycan'dan çok sayıda sunum yapılacak. Ayrıca dinleyici olarak da katılmak üzere Türkiye ve Azerbaycan'dan çok sayıda müracaat oldu” dedi. (Haber Merkezi)