“Kaymakamlık seçimin ardından<br>temizlik işçilerini Akdeniz’den çekti” | Güney Gazetesi Mersin

“Kaymakamlık seçimin ardından
temizlik işçilerini Akdeniz’den çekti”

Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısında işçilerin görev yerlerinin değiştirilerek istifaya zorlandığı iddiasına DEM Parti Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Özgür Çağlar yeni bir iddiayla cevap verdi. Çağlar, DEM Parti seçimi kazanınca, kaymakamlık tarafından gönderilen 185 temizlik işçisinin AKP’li önceki dönem başkanı Mustafa Gültak’ın girişimleriyle geri çekildiğini iddia etti. Çağlar, “185 tane temizlik işçisi çekilince sokaklar çöp içerisinde kalmaya başladı ve personel ihtiyacı ortaya çıktı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde yoğun görevlendirmeleri olmayanları Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne çektik” dedi.

“Kaymakamlık seçimin ardından<br>temizlik işçilerini Akdeniz’den çekti”


ELVAN KONUK

Akdeniz Belediyesi meclis toplantısında AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkmen belediye birimlerindeki görev değişikliklerini gündeme getirdi.  Türkmen, Seçimin ardından açıklamalarınıza göre belediye çalışanlarının tüm hakları korunacaktı. Ancak yerel seçimlerin ardından bir kısım belediye çalışanlarının görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Baskı uygulanarak istifaya zorlandığı konusuna dikkat çekmek istiyorum. Kültür ve sosyal işler müdürlüğü personeli çöp kamyonu arkasına veriliyor. Bu açıkça mobbing ben aldığım duyumu söylüyorum. Büro personeli biri çöp kamyonu arkasına verilirse bu istifa ile sonuçlanacaktır” dedi.

 

SARIYILDIZ: “BİZ BELEDİYENİN YÖNETİM OLARAK DEĞİŞMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, yönetim değişti diye kimsenin ekmeğine mâni olmadıklarını söyledi. Sarıyıldız, “Biz ilk gün de son gün de hep şunu söyledik. Namusuyla, şerefiyle işini gücünü yapan insanın karşısında değil yanında oluruz. Bunu inanarak söyledik. Bugün de farklı noktada değiliz. Bu şu demek olmuyor ama siz de biliyorsunuz ki belediye yönetimi değişti. Doğal olarak kadrolaşma yaşanacaktır. İşten çıkarmalara biz karşıyız ama şu demek değil ki önceki yönetimin kadrolarını aynı şekilde devam ettireceğiz. O halde değişecek olan tek şey belediye başkanlarının ismi olur tabela olur. Halbuki biz belediyenin yönetim olarak da anlayış olarak da değişmesi gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİMLE KOORDİNELİ ÇALIŞABİLECEK KADROLARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Önceki dönemde mobbingden ötürü açılmış yüzlerce dava olduğunu dile getiren Sarıyıldız, “Bunları tabi açmak istemiyorum, gündemimizi de meşgul etmesi doğru değil. Fakat şunu bilmeniz lazım bir belediye yönetimi sadece belediye başkanlarının, eş başkanların değişmesiyle değişmez. Bunun kadrolara sirayet etmesi lazım. Bugün müdürlüklerimizi biz niye değiştiriyoruz arkadaşlar? O zaman önceki müdürlerimiz desin ki siz bize söz vermiştiniz biz işçi emekçinin yanındayız. Kastettiğimiz bu değil ki. Tabi ki müdürlerimiz değişecek, tabi ki belediye başkan yardımcılarımızla ilgili tasarrufta buluşacağız. Çünkü bizim aynı zamanda temsil ettiğimiz bir düşünce yapısı var. Bizim kadına, işçiye, çocuklara, emekçiye ve emekliye yönelik bir perspektifimiz var. Bunu da sahada uygulayacak olan Akdeniz’deki o yaşayan halklara hizmet olarak bizim baktığımız yerden bunu yaşamsallaştıracak olan da bir kadroya ihtiyaç var. Tabi ki de bir yönetimiz, bu yeni yönetimin de planlarını, projelerini hizmetlerini yaşama geçirmek için bizimle uyum ve koordineli çalışabilecek kadrolara ihtiyacımız var. Olay bundan ibarettir” diye konuştu.

 

ÇAĞLAR: “KAYMAKAMLIK TEMİZLİK İŞÇİLERİNİ ÇEKİNCE SOKAKLAR ÇÖP İÇİNDE KALDI”

 

DEM Parti Grubu adına konuşan Özgür Çağlar da “Biliyorsunuz biz seçimi kazandıktan sonra 5 Nisan günü mazbatayı aldık ve kaymakamlık daha önce Gültak’ın emrini verdiği 185 tane temizlik işçisini geri çekti. Hal böyle olunca sokaklarda çöp toplama temizlik işlerinde bazı aksamalar yaşandığına dair şikayetler geldi tarafımıza.

6-7 ay boyunca kaymakamlık tarafından gönderilen işçiler DEM Parti kazanınca neden geri çekildi acaba? Aslında bunu sormak gerekiyor, buradaki ayrımcılığa da değinmek gerekiyordu. 185 tane temizlik işçisi çekilince sokaklar çöp içerisinde kalmaya başladı ve bizde personel ihtiyacı ortaya çıktı. Daha sonra yaptığımız araştırmalar neticesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde toplam 165 personelimizin olduğu ve bunların birçoğunun da halihazırda yoğun bir görevlendirmelerinin olmadığı bilgisinden dolayı birimler arası personel değişikliği yapılması her belediyenin tabi ki hem hakkıdır hem de ihtiyacıdır. Bundan sonra da yapılacaktır. Amaç belediyeye hizmet etmek, halka hizmet etmektir” şeklinde konuştu.

AKP’li Meclis Üyesi Aydın Eğin ise Çağlar’ın sözlerine karşılık “Böyle şeyleri söylemek doğru değil. Gültak çekti diyorsunuz ama şu anda bu belediyeyi sizler yönetiyorsunuz sizin iradenizde. Temizliği de başarısı da başarısızlığı da size ait. Bunlar hassas konular” ifadelerini kullandı.