“Mülakatı kaldırın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mülakatı kaldırın”

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunundaki eksiklere dikkat çekmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Öğretmenler eylemde, “Haklar yarım kalmasın, ÖMK eğitimcileri bölmesin” yazılı pankart açtı.

“Mülakatı kaldırın”


İLKAY ADALIOĞLU

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Abdulla Çelik, “Bu günlerde yetersizliği açık ve iptal edilen maddeleri ile uygulama şansı kalmayan kanunun yeniden düzenlenmesi ve bu sefer kapsamı geniş, şiddete yaptırım içeren ve eğitimcilerin tamamını memnun edecek bir kanun tasarısı TBMM gündemine gelsin istiyoruz” dedi.

Çelik, Öğretmenlik Meslek Kanunuyla ilgili taleplerini şöyle özetledi:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu ekonomik krize kurban edilmemelidir. Ek ders ücreti artırılmalıdır. Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalıdır. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemelidir. Birinci dereceye gelen bütün memurlara 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır. Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalıdır. Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçişin önü açılmalıdır. İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmelidir. Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir.”