Köylü pazarı resmi pazar yeri olacak | Güney Gazetesi Mersin

Köylü pazarı resmi pazar yeri olacak

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, tarımın yoğun olarak yapıldığı kentte, çiftçi ve üreticinin yüzünü güldürecek önemli bir hamle gerçekleştirdi.

Köylü pazarı resmi pazar yeri olacak


Toroslar Belediyesinin Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündeme alınan önerge ile ilçe sınırları içerisindeki Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde, Karaisalı Caddesi kenarında bulunan Kapalı Semt Pazarı’nın, resmi Üretici ve Köylü Pazarı statüsüne kavuşması ve üreticilere tahsis edilmesi için ilk adım atıldı.

Her hafta Perşembe günü kurulan ancak resmi statüde olmayan Üretici ve Köylü Pazarı’nın, yapılacak düzenleme ile resmi statüye kavuşması için Plan ve Bütçe, Tarım ve Hayvancılık, Yurt Dışı İlişkiler ile Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonları’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Yıldız, üreticilerin kendi ürettikleri ürünleri taze ve ilk elden vatandaşlara ulaştırmaları açısından Üretici ve Köylü Pazarı’nın önemine değinerek; “Kentimizde örgütlü üreticilerimiz var. Bu arkadaşlarımız, ilçemiz dışındaki ilçelerde haftanın belirli günlerinde kendi ürettikleri ürünleri satmaları için pazarlar oluşturuyorlar. Toroslarımızda da fiilen Perşembe günleri Hüseyin Okan Merzeci Mahallemizde bulunan Kapalı Semt Pazarı’nda kuruluyor. Geçen hafta Üretici ve Köylü Pazarımızı ziyaret ettim. Pazar esnafımızla bir araya geldim. Onlar, öncelikle bu pazarda kendilerine resmi olarak yer verilmesinin gerekliliğini söylediler. Buradaki arkadaşlarımızın tamamı şehrimizin muhtelif ilçelerinden gelen üretici arkadaşlarımız. Sadece kendi ürettikleri ürünleri satıyorlar ve halden ürün getirilmesine izin vermiyorlar. Biz de derneğimizle temasta bulunduk. Bu konuyu gündemimize alarak komisyonlara havale etmek istedik” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, tüm vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Toroslar halkının Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirebilmeleri için gerekli önlem ve tedbirleri aldıklarını belirten Başkan Yıldız, belediye ekiplerinin de bayram süresince vatandaşlardan gelecek talep ve istekler doğrultusunda teyakkuz halinde olacağını söyledi.

Başkan Yıldız, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlarla karşılaşılmaması açısından kurban kesim noktalarının dışında kurban kesilmemesini de isteyerek; “Kurban Bayramı, 16 Haziran’da başlıyor. Toplumsal ve dini değerlerimiz açısından önemli, yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu bir bayram Kurban Bayramı. Şimdiden Toroslar halkının ve tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Kesim ve Satış yeri noktasında gerekli tedbirlerimizi aldık. İlçemizde 26 tane sabit, 3 tane mobil olmak üzere 29 tane kurban kesim yeri oluşturuyoruz. Aynı zamanda Korukent Mahallemizde 2. El Oto Galericiler Sitesi’nin alt tarafında bulunan alanı da Kurban Satış alanı olarak hazırladık. İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerimizde kurban kesim yerlerimiz var. Kurbandan arta kalan atıkların kentin yaşamını zora sokmaması, sinek ve koku gibi benzeri konularda sıkıntı ve rahatsızlık yaşanmaması için bu noktaların dışında kurbanlarımızı kesmeyelim. Yeni konteynerler satın aldık. Bunları da bayramdan önce bu noktalara yerleştireceğiz. Kurban satış yerimizde ve kesim alanlarımızda zabıta ekiplerimiz ve ilgili belediye görevlilerimiz bayram süresince görev yapacaklar. Herhangi bir eksiklik ve aksaklık olduğunda kendilerine müracaat edebilirsiniz” diye konuştu. (Haber Merkezi)