YKS öncesi son deneme sınavı | Güney Gazetesi Mersin

YKS öncesi son deneme sınavı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık süreci tamamlandı. Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren kurs merkezlerindeki toplam 4 bin 275 üniversite adayı, yoğun bir çalışma süreci geçirdi.

YKS öncesi son deneme sınavı


Hem derslerle hem de deneme sınavlarıyla YKS’ye hazırlanan öğrenciler, kurs merkezlerinde yapılan son demene sınavına da girdi. 4 bin 275 öğrencinin aynı anda girdiği deneme sınavıyla öğrencilerin hem sınav öncesi zaman yönetimi yapmaları, hem de sınav stresinin azaltılması amaçlandı. Öğrenciler, kurs merkezlerinde çok verimli bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtirken; öğretmenler de sınav öncesi olduğu gibi sınavdan sonra tercih sürecinde de sadece kurs merkezi öğrencilerine değil, kentteki tüm öğrencilere destek vereceklerini ifade ettiler.

 

TÜRK: “DENEMELERİN SIKLIĞINA ÇOK ÖNEM VERDİK”

 

Büyükşehir bünyesinde il genelinde 20 Kurs Merkezleri olduğunu ve bunun 11 tanesinin YKS, diğerlerinin de LGS hazırlıktan oluştuğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Rukiye Türk, “YKS Kurs Merkezlerimizde bu yıl toplam 4 bin 275 öğrencimiz eğitim gördü. Sene başından bu yana bütün sınıflara rehberlik dersleri verdik. Bunun dışında, eğitim koçluğu da yapıyoruz. Öğrencilerimize birebir programlar yapıyor, her hafta yaptığımız denemelerin takibini de gerçekleştiriyoruz. Ayrıca her ay veli görüşmeleri de yaptık. Velilerimizi bazen burada da misafir ediyoruz” dedi. Süreç içinde seri denemeler yaptıklarını da söyleyen Türk, “Hem ilk dönem, hem de sınavın yaklaştığı bu son süreçte, geçtiğimiz iki hafta öğrencilerimiz her gün TYT ve AYT denemelerine girdi. Bu yaptığımız son denememiz, YKS provası dediğimiz genel bir TYT denemesiydi. Öğrencileri hem fizyolojik, hem psikolojik açıdan hazırlamak adına, denemelerin sıklığına çok önem verdik” diye konuştu.

 

“SINAV ÖNCESİ SON HAFTA ÇOK ÖNEMLİ”

 

Sınava dair olumsuz düşünceler öğrencinin motivasyonunu düşüreceği için; hem öğrencinin sosyal hayatında, hem de ev içinde sınava dair olumsuz tutumların olmaması gerektiğini vurgulayan Türkeş, “Sınav öncesi bir uyku düzeni oluşturulması gerekiyor. Bizim bu sınavları yapma sebebimiz, öğrencilerin sınav günündeymiş gibi kendilerini hazırlamaya çalışmaları. Bu nedenle de özellikle son hafta, buna daha fazla özen gösterilmesini bekliyoruz. Sınava gidecekmiş gibi erken kalkılması, her zaman tüketilen besinlerin tüketilmesi gibi... Sınavdan önce sınav belgelerinin hazırlanması, öncesinde sınav yerine gidip görülmesi de çok önemli. Biz öğrencilerimize bu anlamda çok fazla destek verdiğimizi düşünüyoruz ve bundan sonraki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

NİSA DEMİR: “KURS MERKEZİ’NDE ÖZGÜVEN DE KAZANDIM”

 

Üniversite sınavına ilk kez Büyükşehir’in Kurs Merkezi’nde hazırlandığını ve özellikle psikolojik olarak çok destek aldığını ifade eden Ayten Nisa Demir, “Hocalarla arkadaş gibi olduğum için, bir özgüven kazandım. Burası hayatıma güzel bir sosyallik kattı. Hocalara istediğim zaman soru sorabilmem de bana katkı sağladı. Her şeyi danışabiliyorduk” dedi. Haftalık denemelerin sınav öncesi çok iyi olduğunu da belirten Demir, “Herkes sınava hazırlandığı için, denemelerde tamamen sınav ortamı yaşanıyor. Sürekli yapılan denemeler, bize pratiklik de kazandırıyor. Sonrasında sınavların çözümü de bize açıklanmış şekilde atılıyordu. Bunlar da analiz yapmamızı kolaylaştırıyordu” diye konuştu.

 

 “HEDEFLERİM YÜKSEK VE HEMEN HEMEN ULAŞTIM DİYEBİLİRİM”

 

Tıp Fakültesi’ni hedeflediğini söyleyen Ömer Çınar ise, “Kurs Merkezi’nden iyi bir verim aldım. Geçen seneye oranla çok gelişme gösterdim. Hedeflerim yüksek ve hemen hemen ulaştım diyebilirim. Burada her hafta denemeye girmemiz bizim için artı oluşturdu, güzel bir katkı sağladı. Girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)