Mersin basketbol şehri | Güney Gazetesi Mersin

Mersin basketbol şehri

Mersin önümüzdeki sezon kadınlarda ÇBK ve İlkem Yapı, erkeklerde MSK ile Süper Lig’de temsil edilecek

Mersin basketbol şehri


HASAN KÜÇÜK

Türkiye’nin basketbol haritasında Mersin şehri yine, yeniden tavan yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK)’nün 10 yıl aradan sonra erkeklerde Türkiye Süper Ligine yükselmesi, Mersin’in spor özellikle de basketbol şehri statüsünü hayli güçlendirdi.

Mersin şehri bilindiği üzere kadınlarda MSK Mersin ve İlkem Yapı Tarsusspor kulüpleriyle Süper Lig’de temsil ediliyor. Kadın basketbolunda kısa mazisine rağmen Türkiye ve Avrupa markası hâline gelen MSK Mersin, organize yapısı ve sportif başarılarıyla göz kamaştırıyor.

İki yıl üst üste “EuroLeague Women Final Four” oynama başarısı gösteren, bir kez finalde kaybeden, müzesine Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını taşıyan MSK Mersin, organize yapısı ve doğru hamlelerle yeni sezona da ağırlığını koyacak bir performans çiziyor.

Geçtiğimiz yıl lige son hafta tutunan İlkem Yapı Tarsusspor ise, transferde nokta atışlarla korkulu rüyadan uzak duracak hamleler yapıyor.

 

MSK “SEVİM” DEDİ

 

Geçmiş dönem belediye yönetimin kapattığı kulübü yeniden yapılandırarak adeta küllerinden doğmasına zemin hazırlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tam destek verdiği MSK, Süper Lig’e yakışır kadro oluşturmak için hummalı bir çalışma sürdürüyor.

Doğru bir hamle ile takımı Süper Lig’e taşıyan Başantrenör Cam Sevim ile nikah tazeleyen Sarı Siyahlılar, geçen yılki kadroda büyük bir revizyona gidecek. Sızan haberlere göre, kadroda iki isimle yola devam kararı alan Sarı Siyahlılar, Başantrenör Sevim’in listesindeki pozisyonlarda transfere yöneldi.