Tarsus Belediyesi tiyatrosu<br>Uygur kardeşlere emanet! | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus Belediyesi tiyatrosu
Uygur kardeşlere emanet!

Tiyatro sanatçılarını çay ocağı, köpek barınağı gibi birimlere sürmekle suçlanan Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Ali Boltaç, belediye bünyesindeki tiyatroyu kapatmayacaklarını, aksine tiyatroyu daha güçlendireceklerini söyledi. Boltaç, ünlü sanatçılar Süheyl Uygur ve Behzat Uygur’un Tarsus Şehir Tiyatrosuna danışmanlık hizmeti vereceğini de açıkladı.

Tarsus Belediyesi tiyatrosu<br>Uygur kardeşlere emanet!


ABİDİN YAĞMUR


Tarsus Belediyesi Meclis toplantısı haziran ayı birinci birleşimi Başkan Ali Boltaç, yönetiminde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularından bazılarını çay ocağı, köpek barınağı gibi birimlere göndermesiyle gündeme gelen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, kamuoyunda geniş yankı bulan o atamaları savundu. Boltaç, farklı yerlerde görevlendirdikleri kişilerin işe girişlerinin tiyatro sanatçısı değil, büro memuru koduyla olduğunu, 1 yıldır üretim yapmayan oyuncuları bu nedenle başka birimlerde görevlendirdiklerini söyledi.

 

“GÜNLÜK EKSTRA 400 LİRA ÖDEMEK İSTEMEDİM”

 

Boltaç, “Son zamanlarda aslında Tarsus’un gündeminde yok ama Türkiye’nin gündeminde var. Tarsus Şehir Tiyatrosu kapatıldı mı kapatılmadı mı? Aslında her şey ortada. Bir müdürlüğü kapatmak bir belediye başkanının iki dudağı arasında değildir. Meclis kararı gerekir. Biz Tiyatro Müdürlüğü’nü kapatmadık. Fakat bu müdürlüğün içindeki bazı sıkıntılı durumlarla ilgili bir tasarrufta bulunduk. Burada son bir yıl içerisinde de yapmış oldukları faaliyetlere baktığımızda çok anlamlı bir faaliyet de görmedik. Buna istinaden orada sadece belli bir kesim içerisinde kendilerine özel bir durum da söz konusu olmuş. Normalde almış oldukları maaşın dışında günlük 400 lira da kendilerine ekstra bir ücret yansıtılmış. Yani ben personel maaşı ödeyemiyorum, tabi o arkadaşlar da bu anlamda feragat etmiyor. Bu birimde kaldıkları müddetçe o 400 lirayı ödemekle mükellefim. Sadece para meselesini de yapmıyorum. Son bir yıl içerisinde ne kadar etkinlik içerisinde bulundular ona bakalım, hak ediyorlarsa hakkını verelim dedik. Baktık doğru düzgün bir etkinlik de yok. Bu da yetmiyormuş gibi biz dışarıdan hizmet satın almışız. Orada düzenlemeye gideceğiz, o arkadaşları da gerekirse mülakata alacağız, alanında uzmansa liyakatliyse devam edecek işine” dedi.

Boltaç, ünlü tiyatrocular Süheyl-Behzat Batum’un önümüzdeki günlerde bir gösteri için Tarsus’a geleceklerini de belirterek “Hatta Süheyl ve Behzat Uygur’dan Tarsus Şehir Tiyatrosu için danışmanlık hizmeti alacağız. Tarsus Şehir Tiyatrosu yeri gelecek Yeni Mahalle’de oyun sergileyecek yeri gelecek Fahrettinpaşa’da oyun sergileyecek. Öyle bir sene de dört tane oyun değil. Daha aktif, daha canlı bir Tarsus Tiyatro Müdürlüğü olacak” ifadelerini kullandı.

 

Ali Boltaç, belediyenin bütçesiyle ilgili gelişmeleri de paylaştı ve bu ay işçi maaşlarını verebileceklerini söyledi.

Boltaç, “Bu ay vergi ayıydı. Tarsus’ta yaşayan vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum herkesin huzurunda. Gerçekten duyarlı davranıp sorumluluklarını eksiksiz hatta son güne kalmadan ay içerisinde ödedikleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Dayanışmanın örneği budur. Dayanışmanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur.  Borcuna sadık vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde ödediği ve bizim de gelir elde ettiğimizden dolayı personellerimizin maaşlarını gönül rahatlığıyla, huzurlu bir şekilde kafamız ağrımadan ödeyebileceğimiz bir ay olacak. Umut ediyorum ki bundan sonraki her ay artık düzene giriyor.  Arabayı itmeye başladık. Ben koltuktayım, vitesi ikiye aldım, arabayı vurdurarak çalıştıracağım. Daha sonra bu araba kendi aküsünü kendi şarj edecek. Tam uyan bir tabir oldu bu Tarsus Belediyesi’yle alakalı. Arabayı itmeye başladık. Vurduracağız, çalıştıracağız ve kendi kendini şarj eden bir konuma gelecek” dedi.