’İklim Değişikliği’ semineri düzenlendi | Güney Gazetesi Mersin

’İklim Değişikliği’ semineri düzenlendi

Mersin Şehir Hastanesinde ’İklim Değişikliği’ konulu seminer düzenledi.  

’İklim Değişikliği’ semineri düzenlendi


Çevre Haftası çerçevesinde Tema Vakfı iş birliğiyle düzenlenen seminerde, iklim değişikliğinin nedenleri, etkileri ve çözüm önerileri uzmanlar tarafından ele alındı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, çevre koruma ve sürdürülebilirliğin öncelikli konularından biri olduğunu söyledi. Dünyayı gelecek nesillere yaşanabilir bir şekilde bırakmak için üzerlerine düşen düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını dile getiren Aydınlı, "Bu çerçevede, Sıfır Atık projesine aktif olarak katılıyor ve çevreye duyarlı uygulamalar geliştiriyoruz. Ayrıca, çalışanlarımızı ve hastalarımızı da bilinçlendirmek için çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

'Temiz Çevre, Sağlıklı İnsan' sloganıyla yola çıkan Şehir Hastanesi, 'Sıfır Atık' yaklaşımı doğrultusunda da önemli adımlar atıyor. Sıfır atık yönetimi uygulamaları ile 17 bin 570 ağaç kurtarılırken, 25 bin 482 metreküp su tasarrufu sağlandı, 7 milyon 754 bin 238 kWh enerji tasarrufu yapıldı, 216 bin 421 kilogram sera gazı salınımı önlendi. Ayrıca, 573 ton hammadde ve 27 bin 770 varil petrol tasarrufu sağlanırken, 22 bin 595 litre bitkisel atık yağ toplanarak 22 bin 595 litre biyodizel kazanımı sağlandı. (İHA)