İş insanları bankacılarla buluştu | Güney Gazetesi Mersin

İş insanları bankacılarla buluştu

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda, Silifke TSO Meslek Komite Üyeleri ilçedeki banka şubelerinin müdürleri ile bir araya geldi.

İş insanları bankacılarla buluştu


Şehrin sosyal ve ekonomik durumu, ticaret ve sanayisi, lojistik avantajları, finansmana erişim, POS cihazlarındaki komisyon oranları, sigorta acentelerinin banka ilişkileri ve ileriki dönem ekonomik öngörüler gibi konular dile getirilerek görüş alışverişi yapıldı.

İlçedeki sosyal donatının geliştirilmesi, Silifke’deki işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, ilçe ekonomisinin canlanması, ihtiyaç duyulan finansal kaynaklara erişimin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, enflasyon, kredi kullandırmalarla ilgili problemler, kredi tarafında normalleşme ve iyileşmenin gerektiği ve borçlandırmalarla ilgili yapılandırma süreçleri hakkında bilgi paylaşıldı.

Enflasyonun düşmesi için mücadelenin ve doğru politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren SİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, “Piyasanın öngörülebilir yapıya geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)