“Emekli zaten istemeden<br>tasarruf yapmak zorunda” | Güney Gazetesi Mersin

“Emekli zaten istemeden
tasarruf yapmak zorunda”

Bir süredir bazı bakanların uçak seyahatleriyle gündemde yer aldığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Tasarruf önemli. Emekli zaten istemeden tasarruf yapmak zorunda. Memur, işçi istemese de tasarruf yapmak zorunda. Bakanlarımız ivedi olmayan çok özel ihtiyaçlarını devletin uçağıyla yürütüyor. Bununla ilgili de çıkıp açıklama yapıyor. Ben bunu 85 milyonun takdirine bırakıyorum” dedi.

“Emekli zaten istemeden<br>tasarruf yapmak zorunda”


ELVAN KONUK

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni" eleştirerek, "Görüyoruz ki bu tasarruf tedbirleri sadece vatandaşları ve ezilen kesimleri ilgilendiriyor” diye konuştu. Bir süredir bazı bakanların uçak seyahatlerinin gündemde yer aldığını anımsatan Başarır, son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın, orman yangınlarını söndürmede kullanılan uçağı programlarında kullanmaya başladığını söyledi.

Başarır, “Tasarruf önemli. Emekli zaten istemeden tasarruf yapmak zorunda. Memur, işçi istemese de tasarruf yapmak zorunda. Bakanlarımız ivedi olmayan çok özel ihtiyaçlarını devletin uçağıyla yürütüyor. Bununla ilgili de çıkıp açıklama yapıyor. Ben bunu 85 milyonun takdirine bırakıyorum. Ama bana göre bu bir utanmazlık. Özür değil istifayı gerektiren bir durum. Bayram geliyor bir otobüs bileti İzmir'den Adıyaman'a, İstanbul'dan Trabzon'a 1200 TL. Dört kişilik bir aile gidiş dönüş 10 bin liralık parasını ödeyemediği için köyüne gidemiyor. Ama bu arkadaşlar her seferi yaklaşık 1 milyon lira olan uçaklarla gidiyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasındaki açıklamalarına da değinen Başarır, "Cumhurbaşkanı pembe bir tablo çizdi. 'Memur ve emekli maaşını kat kat artırdık' dedi. 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle övündü. İlk çeyrekte ekonominin 5,7 büyüdüğünü söyledi. TÜİK'e göre yıllık enflasyonun yüzde 75,45 olduğunu gördük. Emekli maaşı ise 10 bin TL. Asgari ücret 17 bin TL." diye konuştu.

Meclis'in yaklaşık bir ay sonra çalışmalarına ara vereceğini hatırlatan Başarır, "Belki, bakanlar, milletvekilleri özel uçaklarla tatillerine gidecekler. Belki birisi ıstakoz yiyecek. Güzel bir yaşama doğru yelken açacaklar. Ben CHP grubu adına; emeklinin sorununu çözmeden tatile gidiyorsanız burada aldığınız maaş haram olsun. Bir sürü yasa geliyor. Bir sürü yasa da gelmeye devam edecek. Bu 40-45 günlük süre içerisinde. Meclis çok rahat toplanır en düşük emekli maaşını asgari ücret yapar. Asgari ücrete de hayat koşullarına uygun bir zam yapılır. Emekli, bu bayramı güzel geçirir. Bunu yapmadan AK Parti ve MHP grubu tatile giderse emeklinin ve işçinin hakkını ödeyemez. O yüzden gelin bu meclis kapanmadan emeklinin, işçinin, memurun sorunlarını çözelim. Ondan sonra çocuklarımızın ellerinden tutup bir yerlere tatil yapmaya gidelim” şeklinde konuştu.


  “Emekli zaten istemeden
tasarruf yapmak zorunda”