Gülcan Kış, SMA’lı<br>çocukların sesini meclise taşıdı | Güney Gazetesi Mersin

Gülcan Kış, SMA’lı
çocukların sesini meclise taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada SMA’lı çocukların dramına dikkat çekti.

Gülcan Kış, SMA’lı<br>çocukların sesini meclise taşıdı


Gülcan Kış, "Ülkemizde SMA tedavisi ve yöntemleri üzerine bu bilim kurulunda hangi kararlar alınmış, hangi tedavi yöntemlerinde uzlaşılmış, hiçbiri bilinmemektedir. Ailelerle güncel veriler paylaşılmamaktadır. Muhalefetiyle iktidarıyla SMA’lı çocuklara umut olalım hasta yavrularımızı bir an evvel kurtaralım" dedi.

Türkiye’de SMA’lı bebekler ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıların ve sorunların acilen çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kış, AKP iktidarına çağrı yaptı.

Türkiye’de sosyal medyadan en aktif yürütülen kampanyalardan birinin SMA kampanyası olduğunu ifade eden Kış, umutları tükenen ailelerin seslerini duyurma ve bağış mücadelesi verdiklerini belirtti.

Kış, konunun devlet düzeyinde iktidarın alacağı kararla çözülmesi gerektiğine vurgu yaparken SMA hastası bebeklerin ve ailelerinin kaybedecek bir saniyeleri bile olmadığını ifade etti. Tedavisi çok pahalı olan SMA hastalığını ailelerin tek başına karşılamasının mümkün olmadığına dikkat çeken Kış, Sağlık Bakanı’na şu çağrıda bulundu:

“Mersin’de, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısı ile CHP’li 7 ilçe belediyemiz ‘Birlikte Başaralım, SMA’lı Çocuklara Umut Olalım’ kampanyası başlatmışlardır. Birçok aileye de umut olmuşlardır. Sağlık Bakanı 'ailelerin umutlarının ticari amaçlara alet edilmesine izin vermeyeceğiz' demektedir. Ancak, her ay toplandığı iddia edilen 'SMA Bilim Kurulu'; en son Ocak 2023’te toplanmış ve son kamuoyu açıklamasını o zaman yapmıştır. Ülkemizde SMA tedavisi ve yöntemleri üzerine bu bilim kurulunda hangi kararlar alınmış, hangi tedavi yöntemlerinde uzlaşılmış, hiçbiri bilinmemektedir. Ailelerle güncel veriler paylaşılmamaktadır. Muhalefetiyle iktidarıyla SMA’lı çocuklara umut olalım, hasta yavrularımızı bir an evvel kurtaralım." (Haber Merkezi)


  Gülcan Kış, SMA’lı
çocukların sesini meclise taşıdı