“Mersin’in doğası ranta feda<br>edilemeyecek kadar değerli” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in doğası ranta feda
edilemeyecek kadar değerli”

Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Akkuyu Nükleer Santrali ve Mersin Limanı Genişleme Projesi’nin kente vereceği zararlara dikkat çekti. Mersin’de çevre mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Ömür, Memleketimizin güzel doğası ranta ve bilinçsiz çevre politikalarına feda edilmeyecek kadar değerlidir” dedi.

“Mersin’in doğası ranta feda<br>edilemeyecek kadar değerli”


CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Dünya Çevre Günü nedeniyle açıklama yaptı. Ömür, “Güzel memleketimiz Mersin’de Partimiz, çevre politikalarının güçlendirilmesi, yeşil teknolojilerin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir kalkınma için adil ve etkili politikaların benimsenmesi konusunda kararlıdır. Yanı başımızda tüm engelleme çabalarına rağmen Akkuyu Nükleer Santrali inşa ediliyor. Santralin inşa edilme ve işletilme aşamasında denizlerimizin ısınması başlı başına bir sorun.  Devlet eliyle desteklenen çalışmalar ise muhalefete, halkımıza karşı şeffaflıktan en uzak şekilde yürütüldü, yürütülmeye devam ediyor. Kıyılarımızda ve açık denizde bilimsellikten uzak nükleer atık yönetimi en büyük çekincelerimizden biri haline geldi. Olası nükleer kazaların çevremize, güzel kentimize ve insanlığa zararları olmaması için santralin partimizce mecliste ve örgütlü gücümüzün her kademesince denetlenmesi birinci hedefimizdir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi üstlendik ve elimizden gelenin fazlasını yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Liman Genişleme Projesine karşı verdikleri mücadeleden söz eden Ömür, “Mersin’in kalbinin attığı yerde Atatürk Parkı'nı içine alan Mersin Limanı Genişletme Projesi tüm itirazlarımıza rağmen iptal edilmedi. Dava sürecinde açıkça; projenin imar planına aykırı olduğu, yapılacak deniz dolgusu sebebiyle projenin Atatürk Parkı’nın deniz altı ve kara canlı yaşamına zarar vereceği, deniz ve hava kirliliğinin de artmasıyla doğanın zarar göreceği ve trafikte kaza riskine sebebiyet vereceğiyle birlikte, kıyıların herkes tarafından serbest ve eşit bir biçimde kullanılması ilkesine zarar vereceği, rıhtım dolgusunun Atatürk Parkı’nın siluetine de zarar vereceği dosyaya atanan bilirkişiler ve diğer uzman görüşlerinde belirtilmiştir. Memleketimizin güzel doğası ranta ve bilinçsiz çevre politikalarına feda edilmeyecek kadar değerlidir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)