Toroslar Belediyesi’nde, İklim Değişikliği<br>ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu | Güney Gazetesi Mersin

Toroslar Belediyesi’nde, İklim Değişikliği
ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu

Toroslar Belediyesi yaşanabilir bir dünya bırakmak, iklim değişikliğine karşı hazırlıklı olmak adına belediye bünyesinde “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü” kurdu.

Toroslar Belediyesi’nde, İklim Değişikliği<br>ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu


Çevreye olan hassasiyetini her defasında dile getiren, yenilikçi hizmetler ve kalıcı çözümlerle Toroslar’da hizmet seferberliğini başlatan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın talimatlarıyla kurulan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilgili kurumlar, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla iş birliği içerisinde çevre faaliyetlerini sürdürecek.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne Çevre Yüksek Mühendisi Aslıhan Gücek atandı. Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Gücek, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak; doğal çevreyi korumak, çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini ve yok olmasını önlemeye, mevcut bozulmaları gidermeye, çevreyi iyileştirmeye ve geliştirmeye, çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalar yürütmek öncelikli hedefimizdir” dedi. (Haber Merkezi)