Mersin Filistin Dayanışma Platformu’ndan mitinge çağrı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Filistin Dayanışma Platformu’ndan mitinge çağrı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Mersin Filistin Dayanışma Platformu, 11 Haziran Salı günü saat 18.00’da Özgecan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan ‘Büyük Filistin Mitingi’ne Mersinlileri davet etti. Platform adına konuşan Mustafa Erim, “Bu mesele tüm insanlığın meselesidir, bu mesele insanlığın ortak sorunudur” dedi.

Mersin Filistin Dayanışma Platformu’ndan mitinge çağrı


Mersin Filistin Dayanışma Platformu, 11 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Mersin Büyük Filistin Mitingi ile ilgili Gazeteciler Cemiyeti’nde bilgilendirme toplantısı yaptı. Platform adına konuşan Mustafa Erim, “İsrail'in Ekim 2023’de Gazze'yi bombalayarak aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine neden olan saldırılarını kınamak için buradayız. Siyonizme karşı onurluca direnen Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak, soylu direnişlerini selamlamak için buradayız.  Masumların akan kanlarını ve gözyaşlarını sadece seyreden suskun dünyayı uyandırmak için buradayız.  Türkiye'den ses vereceğiz dünyaya, Mersin'den ses vereceğiz dünyaya. Katliamlar karşısında suskun kalan dünyaya buradan gür bir sedayla haykıracağız. Susturun ölüm kusan bombalarınızı ve silahlarınızı, durdurun akan kanları, son verin ölümlere, kadınların, çocukların, sivillerin öldürülmelerine son verin artık” dedi.

Mersin'den BM Güvenlik Konseyi, NATO, Avrupa Birliği, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği'ne çağrıda bulunan Erim, “Uluslararası topluma sesleniyoruz: İsrail derhal işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Uluslararası hukuk ilkelerinin açıkça ihlal edildiği bu savaşta, tüm saldırılar ve şiddet eylemleri derhal durdurulmalıdır. Savaş suçu işleyen Katil Netenyahu Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanmalıdır. Uluslararası Toplum'un şartsız kabul ettiği ve Başkenti Doğu Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti kurulmalıdır.  Aslına bu savaşta ölenler sadece kadınlar, mazlumlar, çocuklar ve siviller değildir. Bu savaşta uluslararası hukuk öldürülmüştür. Mazlumların yanında olmak bizim tarihsel sorumluluğumuzun ve inancımızın gereğidir. Bu mesele tüm insanlığın meselesidir, bu mesele insanlığın ortak sorunudur. 11 Haziran Salı günü saat 18.00’de Özgecan Barış Meydanı’nda Mersin Büyük Filistin Mitingi’ne tüm Mersin halkımızı mitinge davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)