“Sürgün kararı iptal edilsin” | Güney Gazetesi Mersin

“Sürgün kararı iptal edilsin”

AFAD İstanbul İl Müdürlüğünde çalışmakta olan Yapı Yol Sen Sendika Genel Merkez Yöneticisi ve İşyeri Temsilcisi’nin Şırnak’a sürgün edildiğini söyleyen Mersin Şube Sekreteri Alaattin Süzer, “Bu sürgün kararı, hukuka aykırı olup, sendikal haklara ve demokratik değerlere yapılan açık bir saldırıdır. Sürgün kararı iptal edilmelidir” dedi.

“Sürgün kararı iptal edilsin”


Yapı Yol Sen Mersin Şubesi’nde bir araya gelen sendika üyeleri, AFAD İstanbul İl Müdürlüğünde Yapı Yol Sen MYK üyesi Erbil Karakoç ve İstanbul İş Yeri Temsilcisi Hamdi Akgün’ün görev yeri değişikliğine tepki gösterdi. ‘İş yerinde baskı ve sürgüne son’ yazılı pankart açan üyeler alınan karardan dönülmesini talep etti.

Yapı Yol Sen Mersin Şube Sekreteri Alaattin Süzer, “Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem bölgesine gönderilmesi gereken yardım kolilerinin İstanbul AFAD İl Müdürlüğü’nün Yeşilköy’de bulunan yerleşkesinde tutulduğuna ilişkin haber 16 Şubat tarihinde ulusal basında yer almıştı. İlgili haberde yardım kolilerin istiflendiğine ilişkin video ve görseller mevcuttu. Haberin yapılmasının ardından AFAD Başkanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü yardım kolilerinin deprem bölgesine ulaştırılmamasına ilişkin gerekli araştırmaları yapacağına, yardım kolileri skandalının basına yansımasının sorumlusu olduğunu düşündükleri sendika yöneticilerimize baskı uygulamaya başlamışlardır. Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Cengiz Karakuş sudan sebeplerle sendika yöneticilerimiz hakkında soruşturma açmış ve soruşturma sonucunda sendika yöneticilerimize ceza verilmiştir. AFAD Başkanlığı ve İstanbul İl Müdürlüğü sendika yöneticilerimize sudan sebeplerle vermiş olduğu ceza ile de yetinmemiş, sonrasında ‘trafik kazalarındaki’ artışları bahane göstererek sendika yöneticilerimizi Şırnak İline sürgün etmiştir.  Sendika yöneticilerimizin Şırnak İline sürgün edilmesinin tek gerçek sebebi idarenin basında çıkan haberden sendika yöneticilerimizi sorumlu tutmalarıdır” dedi.

Sürgünün akla mantığa uymadığını dile getiren Süzer, “AFAD emekçilerinin personel, AFAD tazminatı, fiili hizmet zammı, yemek, yol ve giyim yardımı sorunları ve güvenli konut tahsisleri acilen karşılanmalıdır. MYK üyemiz Erbil Karakoç ve İstanbul İş Yeri Temsilcimiz Hamdi Akgün’ün sürgün kararı iptal edilmelidir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)