“Mersin’de YKS önlemleri uygulanacak mı?” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de YKS önlemleri uygulanacak mı?”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü iki oturum halinde yapılacak. 2 günlük zorlu sınav maratonu bitene kadar yerleşim alanlarında konser, festival, düğün gibi etkinliklerin yapılmaması gerekiyor.

“Mersin’de YKS önlemleri uygulanacak mı?”


Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Derya Demir, Mersin Valiliğinin sınav önlemleri kapsamında şehirdeki konser, festival gibi etkinlikleri ertelemesi gerektiğini söyledi.

Demir, “Bilindiği üzere, Çevresel Gürültü Kontrol (ÇGK) Yönetmeliği 30.11.2022 tarihli ve 32029 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ÇGK Yönetmeliğinde "Yurt genelinde uygulanan liselere geçiş ve üniversitelere giriş sınavlarının yapılacağı merkezlerin yakın çevresinde şantiye faaliyetleri, müzik yayını, açık hava faaliyetleri ilgili sınavın yapılacağı tarihlerden 1 gün öncesinden sınav bitiş saatine kadar sürdürülemez” hükmü yer almaktadır.” dedi.

Pazar günü yapılacak ikinci oturumun bitiş saati olan 13.00’e kadar tüm etkinliklerin ertelenmesi için valiliğin genelge yayınlaması gerektiğini belirten Demir, “Geçen yıl bakanlıktan sınav önlemleriyle ilgili yazı gelmişti. Mersin Valiliğinin o yazıya istinaden genelge yayınlayarak önlemleri belirlemesi gerekirdi. Konser, festival gibi etkinliklerin ertelenmesi kararı valiliğin uhdesinde. Mersin Valiliği şu ana kadar böyle bir yazı göndermediği için bu akşam (Cuma) Davultepe 100. Yıl Parkında bir konser etkinliği yapılabilecek. Öğrencilerin erken uyuyup sınava motive olmaları gereken bir günün akşamında konser yapılmaması gerekir. Mersin Valiliğinin tüm il genelinde bu tür etkinlikleri sınav bitene kadar ertelemesi gerekir” dedi.