Kültürün ve dillerin katmanları bu sergide | Güney Gazetesi Mersin

Kültürün ve dillerin katmanları bu sergide

Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenlerinin hazırladığı ‘katmanlar’ sergisi, farklı kültür ve dillerin katman katman birleşerek oluşturduğu bütünlüğe dikkat çekiyor.

Kültürün ve dillerin katmanları bu sergide


Mersin’in sanat kültürüne katkıda bulunan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi, sezonun son sergisine ev sahipliği yapıyor.

Nevid Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri; Mehmet Ekiz, Mazlum Uluyol, Hüseyin Gündüz, Mehmet İdris Eşkil ve Evrim Ataseven’in, akrilik, yağlı boğa, dijital ve karışık teknik kullanarak hazırladığı 20 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına, MTSO Genel Sekreteri Mahmut Taşhan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

 “BİREY OLARAK KENDİMİZİ KATMAN OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Sergi açılışında grup adına konuşan Mazlum Uluyol, kullanılan tekniğin yanı sıra sergiyi hazırlayan kişi sayısının fazla olması ve bu kişilerin her birinin katmanları oluşturması nedeniyle sergi ismini ‘katmanlar’ olarak seçtiklerini söyledi. “Birey olarak da kendimizi katman olarak düşünüyoruz. Bir araya gelip katmanları oluşturduk” diyen Uluyol, estetik ve güzellik kavramları gibi katmanları yorumlamanın da izleyiciye göre değiştiğini aktardı.

Beş öğretmenin ilk kez bir araya gelerek hazırladığı sergide, 5 farklı dil kullanıldığını ve her öğretmenin kendi konusunu işlediğini aktaran Uluyol, “Bazı arkadaşlarımız 20 yıldır bir arada çalışıyor. Zaman zaman kişisel sergilerimiz oldu ancak ilk defa bu büyüklükte grup sergimiz oluyor” dedi.

 

“HEPİMİZ BU ŞEHRE BAŞKA ŞEHİRLERDEN GELİP KATMAN OLUŞTURDUK”

 

Sanat alanında Mersin’in çok kültürlü olmasından kaynaklı güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Mazlum Uluyol, “Biraz da bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hepimiz bu şehre başka şehirlerden gelip katman oluşturduk. Derdimiz kent kültürüne bir şeyler katmak” diye konuştu. Kurumların son yıllarda sanata desteğini biraz daha güçlendirdiğini de ifade eden Uluyol, Mersin’in Avrupa Birliği standartlarında iş yaptığını ancak sesini yeteri kadar duyuramadığını söyledi.

 

“DOLU DOLU BİR SEZON GEÇİRDİK”

 

MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz da, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyledi. Pandemi nedeniyle verilen uzun bir aradan sonra sanatseverlerin sergileri özlediğini anlatan Şahbaz, “Çok etkili ve güzel sergilerimiz oldu. Bugün sezonun son sergisini açıyoruz ancak yeni dönem için yine çok güzel sergilerimiz olacak. Yazın yıllık planlarımızı yapacağız, Ekim ayında da yeni sezona dolu dolu gireceğiz” dedi. (Haber Merkezi)