Çocuklar için çevre gezisi | Güney Gazetesi Mersin

Çocuklar için çevre gezisi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında geleceğin mimarı çocuklara çevre bilincini aşılayacak etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Sürdürülebilirliğin en önemli ilkelerinden bir tanesi olan geri dönüşüm duyarlılığını çocukların erken yaşta kazanabilmesi için Büyükşehir, teknik gezi düzenledi. Bu kapsamda ilköğretim çağındaki çocuklar, Türkiye’nin en büyük geri dönüşüm tesislerinden biri olan ÇEVDOSAN’ı ziyaret etti. Çocuklar, ziyaretleri sırasında atıkların sınıflandırılması ve ayrıştırılması konusunda bilgi sahibi oldular.

Çocuklar için çevre gezisi


Atıkların kaynağından toplanması, taşınması, sınıflandırılması ve ayrıştırılması ile ilgili faaliyet gösteren tesisi gezen çocuklar; cam, plastik, metal, kağıt, karton ve naylon gibi atıkların geri dönüşüm süreci hakkında uzmanlardan bilgi edindi. Atıkların doğru ayrıştırılması ve çevre duyarlılığı konusunda hem yeni bilgiler öğrenen, hem de farkındalık oluşturan çocuklar, geri dönüştürme süreçlerini tek tek incelediler. Çocuklara doğanın, çevrenin ve daha yeşil bir dünyanın önemini anlatmak için, başlığında ekilebilir tohumlar bulunan ve çevre dostu olan tahta kalemler de hediye edildi.

 

“GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Çevre Mühendisi Doğan Kaplan, her yıl olduğu gibi bu sene de Çevre Haftası’nda çocuklar için teknik gezi düzenlediklerini dile getirdi. Çocukların erken yaşta çevre bilincini kazanması için bu eğitimlerin oldukça önemli olduğunu söyleyen Kaplan, “Çocukların küçük yaşta geri dönüşüm eğitimini alarak, atıkları nasıl ayrıştıracaklarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Böylelikle genç yaşta başlattığımız çevre duyarlılığının, gelecek nesillere de örnek olmasını hedefliyoruz” dedi.

 

 “KÜÇÜK YAŞTA ÇEVRE EĞİTİMİ ALMALARI İLERDE FARK YARATACAKTIR”

 

ÇEVDOSAN İnsan Kaynakları Sorumlusu Begüm Özgenç; düzenlenen etkinlikte çocuklara çevreye duyarlı olmaları gerektiğini geri dönüşüm üzerinden anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Çocuklar burada en temelde çöple geri dönüşümün farkını öğreniyorlar. Biz malzemelerin nasıl dönüştürüldüğünü göstermeye çalışıyoruz. Böylelikle farkındalık yaratarak, çevrenin temizliğine özen göstermemiz gerektiğini anlatıyoruz. Bu temizlik eğitimi çocuklar için küçük yaşlarda başlıyor ve çocuklar gerçekten bunun farkındalar. Bizim okullarda geri dönüşüm kutularımız var ve onların özenli ve güzel bir şekilde buraya geldiğini görüyoruz” ifadelerine yer verdi. Çocukların küçük yaşta çevre eğitimi almasının ilerde fark yaratacağına da değinen Özgenç, özenli davranmanın ilerde çevre ile ilgili yaşanabilecek sorunların da önüne geçilmesini sağlayacağını vurguladı. (Haber Merkezi)