Çukurova için kalkınma önerileri | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova için kalkınma önerileri

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) bölgesel kalkınma için kolları sıvadı. ÇUKUROVA SİFED, bu kapsamda hazırladığı yeni projeleri kamuoyuna duyurdu.

Çukurova için kalkınma önerileri


ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, Adana ve Mersin’in her alanda yeni atılımlar için ciddi uğraş vermesi gerektiğini vurguladı.

Adana’daki yönetim kurulu toplantısında hayata geçirmeyi planladıkları projeler geliştiren federasyonun, kuruluş amaçları doğrultusunda marka çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Başkan Mantı, Adana ve Mersin’in her alanda öne çıkması için mücadele edeceklerini söyledi.

Adana ve Mersin’in oluşturduğu Çukurova Bölgesi’nin özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda olması nedeniyle ülke açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Mantı, lojistik, sanayi, tarım, ticaret, enerji, hizmet sektörü, turizm ve daha birçok alanda geniş potansiyeli olan Çukurova’nın aynı zamanda bir liman bölgesi olduğunu vurguladı.

Yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifi olan Adana ve Mersin’in, 1990’lı yıllarda ekonomik ve sosyal açıdan Türkiye’nin ilk 5 ili arasında yer aldığı düşünüldüğünde yeni bir oluşum gerektiğinin açıkça ortaya çıktığını belirten Başkan Mantı, “Bölgemizin yeni bir ivme kazanmasına olan işareti dikkate alarak hareket ediyoruz. Bu kapsamda yönetim kurulu üyelerimiz arasında görev bölümü yaparak yeni projeler geliştirdik. Amacımız bölgesel ve toplumsal kalkınmaya ön ayak olmak, bölgemizi ulusal ve uluslararası arenada adından söz edilir hale getirmektir” dedi.

Ortak değerlere sahip iki kentin birlikte kalkınmasına olan ihtiyacın net olarak ortaya çıktığını ifade eden Başkan Mantı, “Adana ve Mersin ortak bir geleceği inşa etmek durumundadır” diye konuştu. (Haber Merkezi)