Osmanlı Lezzetleri Ludre’de | Güney Gazetesi Mersin

Osmanlı Lezzetleri Ludre’de

İşletmeciliğini Mersinli İş insanı Hüseyin Timurtaş’un yaptığı Ludre Lokanta/Pastane’nin açılışı gerçekleştirildi.

Osmanlı Lezzetleri Ludre’de


HASAN KÜÇÜK

Osmanlı Saray Mutfağı'nın farklı lezzetlerini barındıran  hijyen ve lezzet odaklı, farklı tatları sunan Ludre’nin açılış törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, AKP Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, Araştırmacı-Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi 36. Caddede üzerinde hizmet vermeye başlayan iş yerinin kurucusu Hüseyin Timurtaş açılışta yaptığı konuşmada, Ludre’nin kıtalara yayılmış, okyanuslara sınırları dayamış, içerisinde yaşayan birçok medeniyetin halklarının mutfak geleneklerini taşıyan, Osmanlı Mutfağının lezzetlerini temel alan, sıradaşı bir lokanta olduğunu söyledi.

Vatandaşların Ludre’nin nezih mekanında, Osmanlı Saray Mutfağı'nın farklı lezzetlerini her daim bulabileceğini ifade eden Timurtaş “Ludre adı, Osmanlı' da bir ağırlık biriminden gelmekte olup, 1 Ludre 563,2 grama eşittir. Ludre Lokanta, kadim Anadolu coğrafyasının, insanoğluna sunduğu en kıymetli gıda hazinelerini, ilmik ilmik işleyen, bir çok kıymetli zanaatkar ustanın ürünleri ve desteğiyle, Mersin'de ki serüvenine Şef Yunus Emre Akkor önderliğinde başlamıştır. Zengin Ludre kahvaltısı ile güne başlamak ise buyrun Ludre' ye. Ludre' nin zırh kıyması kebabını denemediyseniz, mutlaka bekliyoruz. Modern baklava, baklava cheesecake, Osmanlı şerbetlerimiz, günün her saatinde kahve keyfinize, sıcak ve soğuk içecekler eşliğinde pastane keyfinizi ekleyeceğiniz, aileniz ve dostlarınız ile lezzetli bir akşam yemeğiniz, toplantılarınızı yapacağınız geniş toplantı odamız ve şefimiz Yunus Emre Akkor' un imza tabağı Humus-u Ala yemeğimiz ile zenginleşen Ludre pastanemiz ve yepyeni kutu çikolatalarımızla, ağzınızı tatlandırmak, muhabbetinize lezzet katmak için sizleri Ludre' ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın hayırlı olsun temennisinin ardından kurdele kesimi yapıldı. Prof. Dr. Ortaylı daha sonra kitabını imzaladı.