Süper Lige süper MSK | Güney Gazetesi Mersin

Süper Lige süper MSK

Başantrenör Can Sevim ile yola devam kararı alan Sarı Siyahlılar, mevcut kadroyu nokta transferlerle takviye etmek için kolları sıvadı

Süper Lige süper MSK


Geral Simmons, Evaldas Kairys, Berkay Sinirlioğlu, Canberk Kuş, Akın Kandemir ve Deniz Çelen kadroda tutuldu, 4 yabancı 2 yerli transfer yolda

HASAN KÜÇÜK

Türkiye Basketbol Ligi play-off finalinde Sigortam.net’i devirerek şampiyon olan Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde (MSK) önümüzdeki sezon mücadele edeceği Süper Lig için kollar sıvandı. Süper Lig’de asansör takım olmak istemeyerek hedefini büyük tutan Carettalar ince eleyip sık dokuyor.

Kasım ayında göreve gelen, ikinci yarı normal sezonda ve play-off maçlarında deplasmanda 3 maç kaybetmesine rağmen evinde hiç mağlup olmadan takımı şampiyon yapan Başantrenör Can Sevim ile yoluna devam edecek olan Carettalarda 2’si yabancı 6 oyuncunun sözleşmesi ise sürüyor. Bunlardan en önemlisi şampiyonlukta çok büyük pay sahibi olan Gerel David Simmons. Amerikalı oyuncu 34 maçta 16 saat 57 dakika 53 saniye (ortalama 29 dakika 56 saniye) parkede kalarak 647 (ortalama 19.03) sayı kaydederek en skorer isim oldu. Sözleşmesi süren Evaldas Kairys, Berkay, Canberk, Deniz ve Akın’ında Süper Lig yolunda katkısı büyük oldu.

 

SEVİM: EN İYİ KODROYU KURACAĞIZ

Başantrenör Can Sevim, GÜNEY’e yaptığı açıklamada önümüzdeki sezon Süper Lig’de mücadele edecek MSK’nın yine başında olacağını ifade ederek “Süper Lig’de büyük hedeflerimiz var. Lig’de kalmak değil daha büyük hedeflerimiz var. O yüzden ona uygun bir takım kurmamız gerekiyor. Bu nedenle çok doğru seçimler yapmamız lazım. Zaten bir çekirdek kadromuz halihazırda elimizde var. Onun üzerine doğru eklemeler yaparak olabilecek en iyi kadroyu kuracağız” dedi.

 

“İLK ETAPTA 4 YABANCI, 2 YERLİ OYUNCU DAHA ALACAĞIZ”

Yabancı oyuncu olarak Geral Simmons ve Evaldas Kairys’in, Türk oyuncular olarak ise Berkay Sinirlioğlu, Canberk Kuş , Akın Kandemir ve Deniz Çelen’in kontratlarının devam ettiğini ifade eden Sevim, “Farklı bir şey olmazsa bu oyuncularımızla yola devam edeceğiz. Bunların üzerine ilk etapta 4 tane yabancı,  2 tane Türk oyuncu eklememiz olacak. 12 kişilik kadroyu bu şekilde oluşturacağız. Sonrasında iki tane de genç oyuncu dahil ederek 14 kişilik kadro kurmayı düşünüyoruz. Transfer çalışmalarımız başladı. Ama bugünkü tarihte piyasadan birini almak istediğimizde 3 lira ise 5 liraya alabiliyorsunuz. Ama bizim hedefimiz 7 liralık oyuncuyu 5 liraya alabilmek. Ancak böyle sınıf atlayabiliriz. O yüzden çok acele etmeden, ayaklarımız sağlam bir şekilde yere basarak, paramızın değerini bilerek kurabileceğimizden daha iyi yani paramızın karşılığından daha iyi bir kadro kurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.