Şampiyon kupasına kavuştu | Güney Gazetesi Mersin

Şampiyon kupasına kavuştu

Süper Amatör Lig’e yükselen Galataspor’da mutlu son

Şampiyon kupasına kavuştu


HASAN KÜÇÜK

Mersin Galataspor, Mersin Kemal Gündüz 1. Amatör Küme play-offu 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 24 puanla namağlup lider tamamlayarak şampiyon oldu. 14 yıl sonra yeniden Süper Amatör Lig’e yükselen Sarı Kırmızılar şampiyonluk kupasına kavuştu.

Sezonun bitmesine 2 hafta kala Süper Amatör Lig’e yükselmeyi garantileyen Galataspor hafta sonu Mut’ta oynanması gereken maça Sertavul Esnafspor’un çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen galip sayıldı. Bu sonuçla play-off maçlarını namağlup tamamlayan Galataspor 24 puanla şampiyon oldu. Şampiyonluk kupasını Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Sergen Yalçın, Kulübün hem başkanlığını hem de teknik direktörlüğünü yapan Yunus Emre Erdem’e vererek Süper Amatör Lig’de başarılar diledi.

Erdem, Güney’e yaptığı açıklamada, “2010 yılında ben Galataspor’u bıraktıktan sonra takım Süper Amatör’den düşmüştü. Daha sonra ikinci amatöre düştü. 2012 senesinde ise takım kapandı. 2018’de takımı ben aldım. 2019’de ikinci amatörde şampiyon olarak birinci amatör kümeye yükseldik. 2 sene yapılandık. Geçen sene Süper Amatör’ü çıkmayı finalde kaybettik. Bu sene ise şampiyon olarak 14 yıl sonra yeniden çıktık. Önümüzdeki yıl genç bir kadro ile ligde kalarak ilk etapta önümüzü görmek istiyoruz” dedi.