Tarsus sil baştan | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus sil baştan

Geçen sezon ligde güç bela tutunan İlkem Yapı Tarsusspor Büşra haricinde kadroyu A’dan Z’ye yeniledi. Başantrenör Akgün, korkulu rüya görmeden ligi en iyi yerde bitireceklerini söyledi

Tarsus sil baştan


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen sezon mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde (TKBSL) küme düşmekten son anda kurtulan İlkem Yapı Tarsusspor’da transfer çalışmaları tamamlandı. Bu sene kâbus yaşamak istemeyen Tarsus ekibi Büşra Akgün haricinde bütün oyuncularını değiştirdi. Yerli oyuncu olarak Ceylin Beyza Altunpa, Elif Emirtekin, Arzu Özdemir, Ecem Erk, Banu Şimşek, Nisa Yalçın, Ezgin Manlacı’yı kadrosuna katan İlkem Yapı Bosna Hersek pasaportuna da sahip Amerikalı oyuncu Courtney Hurt, Avustralyalı Sayla Heal, Amerikalı oyuncu Aisha Sheppard’ın ardından Jillian Alleyne’yi de renklerine bağladı.

 

 

Geçen sezon Eurocup takımlarından Yunanistan ekibi Panathinaikos farması giyen Amerikalı uzun oyuncu Jillian Alleyne 29 yaşında ve 1.90 cm boyunda. Alleyne geçen sezon Eurocup’ta mücadele eden Yunanistan ekibi Panathinaikos ile çıktığı 4 maçta 133 dakika parkede kalarak toplam 61 (ortalama 15.3) sayı kaydetti.

 

AKGÜN: GENÇ VE DİNAMİK BİR KADRO KURDUK

İlkem Yapı Tarsusspor Başantrenörü Cihat Barış Akgün, GÜNEY’e yaptığı açıklamada 4’ü yabancı 12 oyuncu transfer ederek çalışmaları tamamladıklarını kaydetti. Yabancı oyuncularının 5-4-1 ve 2 numaralı pozisyonda oynadığını ifade eden Akgün, “Yerli olarak Elif Emirtekin gibi tecrübeli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Arzu Özdemir, Ezgi Manlacı gibi bu ligde defalarca oynamış genç ve tecrübeli oyuncuları aldık. Ecem Erk’i aldık o da yeteneklerine inandığım bir oyuncu. Banu Şimşek şu anda A milli takım kampında o nu da uzun oyuncu olarak aldık. Ciddi süreler vereceğime inanıyorum. Aynı zamanda Nisa Yalçın’da benim eski oyuncum. Banu ve Ecem ile beraber Ceylin’i aldık. Ceylin özellikle geçen sezon Ormanspor’da aldığı süreleri çok iyi geçirdi. Genç, dinamik iyi bir kadro kurduk. Şu an için transfer çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

 

“KORKULU RÜYA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”

Bu sene ligin zor geçeceğini anlatan Akgün şunları söyledi: “Güzel bir zamanda ekonomik iyi bir takım kurduk. Umarım bu sezon çok fazla korkulu rüya yaşamadan üst sıralarda play-off hedefi olan bir takımla ligi iyi bir yerde bitiririz. Geçen sezon lige zor tutunduk. Özellikle Denielle Rabinson’un sakatlığından sonra takım momentum kaybetti. O bizi çok etkiledi. Bu sene onları yaşamamız lazım. 4-5 galibiyeti biz son haftadaki Emlak Konut maçı dahil olmak üzere ucu ucuna bazı şanssızlık yetersizlik rahatlık yüzünden kaybettik. Bu sezon buna izin vermeyeceğiz. İyi bir çalışma dönemi geçirerek ligi istediğimiz noktalarda tamamlayacağız.”

 

“KALICI POZİSYON ELDE ETMEK İSTİYORUZ”

Ağustos ayının ilk haftası çalışmalara başlayacaklarını anlatan Akgün şöyle devam etti: “Yabancı oyuncularımdan Sayla Heal, Aisha Sheppard ve Courtney ağustos ayı sonunda gelecek. Jillian Alleyne ise eylül ayı başında gelecek. Lig’in eylül ayının sonuna doğru başlaması düşünülüyor. Bizde buna göre planlıyoruz. Oyuncularımızla kontak halindeyiz. Hepsi bireysel antrenmanlarını yapıyorlar. Ligin bitiş ve başlama süresi arasında ciddi bir süre var. Böylece oyuncularımız o süreyi ciddi bir şekilde değerlendiriyor. İlkem Yapı Tarsusspor olarak ligde kalıcı bir pozisyon elde etmek istiyoruz. Umarım bunu başarırız. Maçlarımızı yine Mersin’de oynayacağız. Tüm basketbol severleri desteklemeye davet ediyorum.”