Anamur-Girne arası feribot<br>seferleri bugün başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Anamur-Girne arası feribot
seferleri bugün başlıyor

Anamur Kaymakamlığı, Anamur-Girne arası feribot seferlerinin bugün saat 11.00 itibariyle başladığını duyurdu. Taşucu limanından Girne’ye ulaşım 2,5 saati bulurken, Anamur’dan Kıbrıs’a 1,5 saatte ulaşım sağlanması planlanıyor.

Anamur-Girne arası feribot<br>seferleri bugün başlıyor


ELVAN KONUK

Kıbrıs’a en yakın nokta olan Anamur’da yapılan iskele, feribot seferleri için hazır hale getirildi. Valilik öncülüğünde ilçe kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile iş adamlarının desteğiyle organizasyonu sağlayacak şirket kuruldu. Gümrük binasıyla birlikte hazır olan iskeleden KKTC’nin Girne limanına 1,5 saatte ulaşım sağlanması için 450 kişilik feribot kiralandı.

Seferlerin bugün başladığını duyuran Anamur Kaymakamlığı, saat 11.00’de Anamur’dan Girne’ye, saat 18.00’da Girne’den Anamur’a ‘Piyale Paşa Feribotu’yla seyahat edileceğini bildirdi.

 

SİVİL YOLCU 1500 LİRA, 0-2 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR ÜCRETSİZ

 

Online bilet uygulamasında yer alan fiyatlara göre 0-2 yaş arası çocukların ulaşımı ücretsiz, 3-6 yaş arası çocukların sadece zorunlu vergilerin ödemesini yaparak, 6 yaş üzeri çocukların ise öğrenci tarifesi uygulanarak seyahat edebileceği belirtildi.

Buna göre sivil yolcu bilet fiyatı 1500 lira, 3-6 yaş arası çocuk yolcuların bilet fiyatı 1000 lira, 6 yaş üzeri çocuk ve öğrencilerin bilet fiyatı ise 1250 liradan satılıyor.