“Kadınlar kayyum istemiyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadınlar kayyum istemiyor”

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki olarak Mersin’de adalet nöbeti başlatan Akdeniz Belediyesi’ne Kadın Platformu’ndan da destek geldi.  Akdeniz Belediyesi’nin önündeki nöbet alanına “Direne direne kazanacağız”, “Kadınlar birlikte güçlü”, “Kayyum gidecek kadınlar kalacak” sloganlarıyla yürüyen kadınlar, “Kadınlar kayyum istemiyor” yazılı pankart açtı.

“Kadınlar kayyum istemiyor”


ELVAN KONUK

Akdeniz Belediyesi kayyum uygulamalarına karşı yaklaşık bir hafta önce başlattığı nöbet eylemlerini sürdürüyor. Mersin Kadın Platformu üyeleri de kayyum nöbetine katıldı. Kadınların eylemine DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan destek verdi.

Akdeniz Belediyesi önüne yürüyerek burada bir açıklama yapan kadınlar “Kadınlar kayyum istemiyor” yazılı pankart açtı.  Mersin Kadın Platformu adına konuşan Güneş Doğdu, “Bizler evlerimizden, iş yerlerimizden, okullarımızdan, var olduğumuz her yerden iktidarın kadın düşmanı politikalarına direne direne kazandığımız, yeniden inşa ettiğimiz hayatlarımıza atanan bu kayyumu kabul etmiyoruz” dedi.

Kayyum politikalarının kadın hareketinin ilerlemesine ve kadınların kazanılmış haklarına ulaşmasına engel olmaya da yönelik olduğunu belirten Doğdu, şu şekilde konuştu:

“Bu kayyumlar kadın mücadelesini ileriye taşıyan her adımı geriye çekmiştir, kadın kurumlarını kapatmış, kadınları şiddetten koruyucu mekanizmalardan uzaklaştırarak şiddetin, istismarın hedefi haline getirmiştir. Bugün kadın katillerini, tecavüz ve istismar suçlularını aflarla dışarıya salanlar, bu ülkede kadınların direne direne mücadeleyle kazandıkları haklarına yargı paketleriyle saldırarak, eşit, onurlu ve insanca bir yaşam mücadelesi veren herkesi kumpaslarla, anayasa mahkemesi kararına uymayıp hapsederek, seçilmiş belediye başkanları yerine kayyumlar atayarak susturmaya, korkutmaya, boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Kadınlar olarak hayatlarımızdaki kayyumlar gibi iktidarın kayyumlarına da hukuksuzluklarına da boyun eğmiyoruz. Kazanılmış haklarımıza saldırılara geçit vermeyeceğiz, 1 Mayıs'ta yüzünü Taksim'e dönen arkadaşlarımızı içeriden alacağız, halkın iradesini hiçe sayarak atanan kayyumları def edeceğiz. Her faşist saldırı da her barikatta söylediğimiz gibi yine buradan da söyleyelim; susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.”