Sağlık emekçileri 15 haftadır<br>vergide adalet istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık emekçileri 15 haftadır
vergide adalet istiyor

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle her çarşamba günü yaptıkları eylemlerde 15’inci haftayı geride bıraktı. Ellerinde Mersin İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen hekimler, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’ şeklinde slogan attı.

Sağlık emekçileri 15 haftadır<br>vergide adalet istiyor


ELVAN KONUK

Sağlık emekçilerinin vergide adalet talebiyle yaklaşık 4 ay önce başlattıkları eylemler her Çarşamba devam ediyor. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen hekimler 15’inci eylemlerini gerçekleştirdi. Eyleme Mersin Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği (MAHDER), Mersin Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tabip Sen destek verdi.

Hekimler, ilk olarak Sinop Boyabat Devlet Hastanesi’ne geçici görevlendirme için giderken hayatını kaybeden meslektaşları Dr. Sena Sakin ve Dr. Mehmet Turan’ı andı

Ardından sağlık emekçileri taleplerini bir kez daha hatırlattı. Mersin Aile Hekimliği Derneği (MAHDER) Başkanı Haydar Karakoyun, kurumlar vergisinin yüzde 25’e sabitlendiğini, sağlık çalışanları başta olmak üzere birçok meslek grubunda ise yüzde 35 gelir vergisi uygulandığını söyledi.

Yapılan uygulamanın adaletsiz olduğunun altını çizen Karakoyun, “Bizler emekleri ile kazanıp ömrünü topluma feda eden doktorlarız. Bizler uzun saatler soğuk sıcak demeden yağmur-güneş demeden güvenliği sağlayan polisleriz-askerleriz.  Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızı cehaletten kurtarmak için çabalayan öğretmenleriz. Bizler maden ocaklarına inen- fabrika çarkları dönsün diye çabalayan mühendisleriz. Bizler halkız, bu halkın evlatlarıyız. Biz “bordro mahkûmlarıyız”. Bu topraklar da eşit şartlarda yaşamak ve eşit kanunlar ile yönetilmek istiyoruz. Vergide Adalet istiyoruz. Patronlara kıyak geçerek biz emekçilere vergi kırbacı istemiyoruz. Bizler insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama hakkımızı istiyoruz. Katmerli vergi yükünden kurtulmak istiyoruz Adaletli-adil bir vergi reformu istiyoruz. Bizler halkız, tüm halkımıza adaletli vergi uygulanmasını istiyoruz. Çok kazanandan az, az kazanandan çok vergi alınan bu sisteminin değişmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


  Sağlık emekçileri 15 haftadır
vergide adalet istiyor