Milletvekili Bozan’dan Tarsus’ta yurt rantı iddiası | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekili Bozan’dan Tarsus’ta yurt rantı iddiası

Tarsus’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün konut alanı olan binaları her türlü yetersizliğine karşılık yüksek maliyetle satın alıp yurt yapmaya çalıştığını iddia eden DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Konuşulan rakam, 800 milyon. Tadilat için düşünülen rakam ise 250 milyon. Konut olarak yapılan binayı nasıl yurda dönüştüreceksiniz?” dedi.

Milletvekili Bozan’dan Tarsus’ta yurt rantı iddiası


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM’de yaptığı konuşmada Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Tarsus’un öğrenci yurdu ihtiyacını yurt olarak kullanıma elverişli olmayan bir binayı satın alarak çözmeye çalıştığını iddia etti.

Bozan, “Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, Tarsus ilçesinde özel bir inşaat firmasının konut olarak yaptığı ancak 2 yıldır satamadığı binaları satın alıp yurt olarak kullanmak için Mayıs 2024’te girişimlere başlamış. Bina inceleme komisyonu kurulmuş. Komisyon inceleme raporuna göre; bina yurt olarak kullanıma uygun değil ve tadilat yapılması gerekiyor. Tespit edilen birkaç eksiklik; yangın söndürme sitemi yok, merkezi ısıtma ve sıcak su tesisatı yok, soğuk hava deposu yok, yemekhane çamaşırhane alt yapısı yok, klima sistemi yok, ses anons sistemi yok, jeneratör yok, çevre duvarı yok, güvenlik kulübesi yok, sığınak yok, asansör yetersiz, elektrik tesisatı yetersiz… Yani yok, yok, yok…

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarsus’ta yurt ihtiyacını yurt olarak kullanıma elverişli olmayan bu binayı satın alarak gidermeye çalışıyor. Ortada daha kıymet takdir komisyonu yok ama binaya ödenmesi düşünülen para miktarı da bürokratlar arasında konuşulmaya başlanmış. Konuşulan rakam, 800 milyon. Yanlış duymadınız, 800 milyon. Tadilat için düşünülen rakam ise 250 milyon” diye konuştu.

6 Şubat depremlerden ders çıkarılmadığını vurgulayan Bozan, konut olarak yapılan binaların nasıl yurda dönüştürüleceğini sordu.  Bozan, “Yine sormak lazım, Tarsus’ta yurt yapılacak hiç mi hazine arazisi yok? Yapılması düşünülen satın alma işinden ve sonra planlanan tadilattan hangi bürokratlar ne kadar pay alacak? Yurttaşa “tasarruf genelgesi” deyip, “lokmanızı küçültün” deyip AKP’li bürokratlara ve yandaşlara rant kapısı açmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?  Bu halkın vicdanını, rantlarıyla yanlışlarıyla sızlatanlara rahat bırakmayacağız. Gençlerimizin hayatını bu rant yurtlarında yok etmeye kalkanları teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu işin de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


  Milletvekili Bozan’dan Tarsus’ta yurt rantı iddiası