İhracatçı döviz bozdurma<br>zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor | Güney Gazetesi Mersin

İhracatçı döviz bozdurma
zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan, “İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 40’tan yüzde 30 indirilmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti ve “Tamamen kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

İhracatçı döviz bozdurma<br>zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor


Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94 artışla 636,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yılın 5’inci ayında Singapur pazarında 8 haneli devasa bir artış yakaladıklarını vurgulayan AKMİB Başkanı Saadettin Çağan, Slovenya ve Malta pazarlarında ihracat hacmini 525 kattan fazla artırma başarısı gösterdiklerini belirtti.

Kimya sektörünün ithalata bağımlı bir sektör olduğunu, bu alanda faaliyet gösteren firmaların ihtiyaç duyduğu hammaddenin yüzde 70’inin yurt dışından tedarik edildiğini vurgulayan Başkan Saadettin Çağan, ihracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 40’tan yüzde 30 indirilmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Başkan Saadettin Çağan, “İhracatımızın sürdürülebilir şekilde yükselerek devam etmesi için bu oranların sıfırlanmasını bekliyoruz. Ekonomide alınan tedbirlerin olumlu yansımalarının önümüzdeki dönemde görülmeye başlanacağına, enflasyonda düşüş sağlanması ile birlikte dengelenme sürecine girileceğine de inanıyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)