Mersin’de 426 bin 795 öğrenci karne aldı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de 426 bin 795 öğrenci karne aldı

Tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de karne heyecanı yaşandı. Vali Ali Hamza Pehlivan, il genelinde bin 382 okulda toplam 426 bin 795 öğrencinin karne aldığını söyledi.

Mersin’de 426 bin 795 öğrenci karne aldı


Yenişehir ilçesindeki Aydınlıkevler İlköğretim Okulu'nda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi dolasıyla tören düzenlendi. Programa Vali Pehlivan'ın yanı sıra, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Pehlivan, bir eğitim-öğretim sezonun daha sonuna gelindiğini belirti. Gerek öğrenciler gerek veliler gerekse öğretmenlerin bir heyecan içinde olduğunu belirtti. İl genelinde bin 102'si devlet okulu olmak üzere bin 382 okulumuzda karne dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Pehlivan, toplam 426 bin 795 öğrenciye bugün itibariyle karnelerini verdiklerini kaydetti. Bunlar içerisinde 37 bin 224 öğrencinin ilk defa karne heyecanı yaşadığını dile getiren Pehlivan, bu öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Öğrencilerin karnelerinde bütün notların aynı standartlarda olmayabileceğine dikkat çeken Pehlivan, "Ama aslolan bu yolda yürümektir. Çocuklarımızı iyiye, doğruya, başarıya doğru yönlendirmektir. Gerek öğretmenleri olarak, gerek velileri olarak onların varsa eksikliklerini nasıl tamamlayabileceği konu rehberlik etmektir. Bize düşen, hepimize düşen budur" dedi.

Öğrencilere yaz tatilinde kendilerine vakit ayırmalarını, özellikle geleneksel oyunlar oynamasını tavsiye eden Pehlivan, teknolojik imkanların artığını belirterek, ailelere de çocukların dijital bağımlılığa kapılmalarına müsade etmemelerini kaydetti.

Okul müdürü Ali Berk'in de konuşma yaptığı etkinlikte, bir öğrenci şiir okudu, öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Vali Pehlivan, daha sonra beraberindekilerle sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini dağıttı, kitap hediye etti. Öğrencilere karnelerle birlikte isimlerinin yazılı olduğu bileklik de hediye edildi. (İHA)