“Bu bayramın tek kurbanı: Emekli, memur, işçi” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu bayramın tek kurbanı: Emekli, memur, işçi”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kurban Bayramı öncesi yapılan zamları, fahiş fiyat artışlarını ve merdiven altı korsan kasapları Ticaret Bakanı’na sordu.

“Bu bayramın tek kurbanı: Emekli, memur, işçi”


CHP’li Kış, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Kurban Bayramı’nın gelmesiyle beraber, marketlerdeki fahiş fiyat artışlarını önlemek, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat ve etiketlerin denetlenip denetlenmediğine yönelik Bakanlık olarak çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

 

Kurban Bayramıyla beraber, marketlerde etiketlerde değişimler, fahiş fiyatlar olduğuna yönelik vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Kış, konuyu TBMM gündemine getirdi.

Kurban bayramının zamlarla birlikte geldiğine dikkat çeken CHP’li Kış, vatandaşların alım gücünün düşmesi sebebiyle, ne kolonya, ne şeker ne de kurban alabildiğine vurgu yaptı.

Kurban bayramını fırsat bilenlerin, merdiven altı üretim ve satışlar yöneldiğini aynı zamanda fahiş fiyat ve stokçuluğun arttığını ifade eden CHP’li Kış, konu hakkında Ticaret Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Gülcan Kış şunları söyledi: “Kurban Bayramı alışverişi yapan vatandaşlarımızın temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine gelen zamlar konusunda ki şikayetlerini dikkate aldınız mı? Hangi önlemler alındı? Şu anda bırakın kurban kesmeyi emeklilerimiz market alışverişi bile yapmanın lüks olduğunu söylüyor. Seçimler bittiğinde ekmek 4 liraydı 10 lira oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin liraya dayandı. Yoksulluk sınırı ise 60 bin liraya dayandı.  Yardıma muhtaç yoksul sayısı 20 milyonu aştı. Halkın alım gücü düşmüşken, bayramla beraber marketlerde ürünler zamlanmış, merdiven altı üretim artmış, korsan kasaplar türemiştir. Ama Ticaret Bakanlığı bu noktada neler yapmış, etiket denetimi yapmış mı,  ne önlemler almış bilmiyoruz. Kısacası AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının sonucunu vatandaş ödüyor, AKP iktidarı 22 yılda  evlerde ki bayram havasını yok etti. Bu bayramın da  tek kurbanı, emekli, işçi, memur olmuştur.”