Kurbanlıklarını hem sağlıklı hem hijyenik koşullarda kestirdiler | Güney Gazetesi Mersin

Kurbanlıklarını hem sağlıklı hem hijyenik koşullarda kestirdiler

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve mobil kesim noktalarının yolunu tuttu.  Kent genelinde hem merkezde hem ilçelerde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından her türlü tedbirlerin alınarak veteriner hekim gözetiminde yapılan ücretsiz kurban kesim işlemi vatandaşlarda memnuniyet yarattı.

Kurbanlıklarını hem sağlıklı hem hijyenik koşullarda kestirdiler


Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte kurban vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve mobil kesim noktalarının yolunu tuttu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından her türlü tedbirlerin alındığı; veteriner hekim, uzman kasaplar ve yetkin personeller eşliğinde hem sağlıklı hem hijyenik koşullarda kurbanlarını ücretsiz bir şekilde kestiren vatandaşlar, bu hizmetten oldukça memnun kaldı. Kurbanlık cinsine göre dışarıda kesim işlemi için ücret ödemek zorunda kalan vatandaşlara el uzatan Büyükşehir, bu bayram da bütçe dostu hizmeti ile vatandaşları sevindirdi.

Bu kapsamda Büyükşehir; Akdeniz’de 1, Aydıncık’ta 1, Bozyazı’da 1, Gülnar’da 1, Mezitli’de 1, Mut’ta 1, Silifke’de 1, Toroslar’da 2, Yenişehir’de 1, Erdemli’de 2, Tarsus’ta 6 olmak üzere toplam 18 mobil kesim ünitesi, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ve Akdeniz’de toplam 6 mezbaha ile hizmet verdi.

 

 “Bu Bayram’da da ücretsiz kesim işlemi ile vatandaşlarımıza destek olduk”

 

 Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayram’ında vatandaşlara ücretsiz kurban kesim hizmeti verdiklerini aktaran Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Bu hizmeti hijyenik ortamda verirken ehil kasaplar ve veteriner kontrolü eşliğinde yaparak, toplam 263 personelle beraber sahada hazırız. 18 mobil kesim ünitemiz ve 6 adet de kesimhanemiz var. Mezbahanelerimiz bu sene 2 gün hizmet verecek. Mobil kesim ünitelerimiz Tarsus Bağlar ve 82 Evler’de kesimin yoğun olduğu bölgelerde 2 gün hizmet vereceğiz” dedi.

Verilen hizmetten bahseden Şahutoğlu, “Dini vecibelerimizi yerine getirerek vatandaşlarımızdan vekaleti aldıktan sonra burada kasaplarımız eşliğinde hayvanlar kesiliyor ve parçalanarak ayrı ayrı poşetleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ülkemizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayram da vatandaşlarımıza ücretsiz kesim hizmeti vererek onlara destek oluyoruz” sözlerine yer verdi.