Mersin Valisi Pehlivan’dan bayram mesajı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Valisi Pehlivan’dan bayram mesajı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yayınladığı mesajla vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.

 Mersin Valisi Pehlivan’dan bayram mesajı


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Pehlivan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millet ve medeniyet değerlerimiz arasında var olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışının daha güçlü bir şekilde tezahür ettiği, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın milletçe huzurunu, bahtiyarlığını yaşamaktayız.

 Bayram, millet olarak bizleri birbirimize daha da yakınlaştırmakta, manevi hasletlerimizin kuvvetlenmesine, varsa muhtelif kırgınlıkların bertaraf edilmesine, yapıcı ve hoşgörülü yaklaşımlarla kardeşlik duygularının kuvvetlenmesine vesile olmaktadır.

 Kurban Bayramı günlerinde aile fertlerimize, akraba ve komşularımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize, engelli kardeşlerimize, yaşlı büyüklerimize, yardıma muhtaç insanlarımıza yapılacak ziyaretler ve onlardan alınacak hayır duaları, kurbanların ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünya mazlumlarına ulaştırılması bayramın manevi iklimini daha da güzelleştirecektir

 Bayramda vatandaşlarımızın pek çoğu, sevdikleriyle bayramlaşmak üzere seyahat etmektedir. Bu yolculuklarının sonunun üzüntü değil bayram sevincine varması için trafikte azami hassasiyetle kurallara uymak, hayati önem arz etmektedir.

 Mersin İlimiz genelinde Emniyet ve Jandarma birimlerimiz tarafından trafik güvenliğinin sağlanması, takip ve denetiminin yapılması için hazırlanan planlara istinaden, yeterli araç ve personel görevlendirmesi yapılmıştır. Güvenlik birimlerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürecektir.

 Daha nice güzel bayramlara birlik ve beraberlik içinde ulaşmak temennisiyle saygıdeğer Mersinli hemşehrilerimizin, aziz Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı içten en iyi dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.”