Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer hangi 2 ilçeyi işaret etti? | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer hangi 2 ilçeyi işaret etti?

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim için iki ilçe özel. Birisi Toroslar. İkincisi Tarsus. Tarsus ve Toroslar bu 5 yıllık süreçte bizim ilgi  alanımızda olacak. Bu iki ilçemiz sosyal demokrat belediyecilik anlayışını, CHP’li belediyecilik anlayışını göstermek açısından benim için bir davadır” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer hangi 2 ilçeyi işaret etti?


Kurban Bayramı tatili boyunca Mersin’den ayrılmayan ve çalışmaları denetleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bayramın üçüncü gününde yaylalar bölgesi olarak anılan Aladağ, Yeniköy, Bekiralanı, Ayvagediği ve Gözne’yi gezdi, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“YÜZDE 60, HALKIN HİZMETLERE VERDİĞİ OYDUR”

 

Başkan Vahap Seçer Gözne’deki halk buluşmasında,  “Sosyal demokrat belediye başkanı olarak yüzde 60 oy aldım. Mersin'de çok önemli oranda milliyetçi, muhafazakar insanların oyunu aldık. Onun için burada anlamı farklıdır. Diyarbakır'da, Ankara'da, Konya'da, Erzurum'da yüzde 60'ın anlamı farklıdır. Burada siyasal aritmetik olarak herkesin kendini bulduğu bir şehirde 5 yıllık hizmetlerimiz ve hizmetlerimiz sonucunda halka dokunuşumuz, söylemlerimiz, herkesi kucaklayıcı sevgi dilimiz, insanların kalbine girmemizle biz bu kadar desteği aldık.  Masa başında aritmetik hesaplarla değil. Sen bana, ben sana değil. Bu halkın hizmetlere verdiği oydur” dedi.

 

“BU 2 İLÇEDE SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ GÖSTERECEĞİZ”

 

Son seçimlerde CHP’nin Mersin’de 7 ilçe belediyesi kazandığına değinen Vahap Seçer,  “7 CHP'li ilçe içinde bizim için ikisi özel.  Hepsi özel. Hepsine yardımcı olacağız. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim için iki ilçe özel. Birisi Toroslar. İkincisi Tarsus. Toroslar’da 30 yıldan sonra CHP'li, sosyal demokrat, solcu kimliği olan bir belediye başkanı seçildi. CHP seçildi. Tarsus'ta 30 yıldan bu yana, sadece geçtiğimiz 5 yıl boyunca CHP yönetimi oldu. Ama eksik bıraktık, gedik bıraktık. Bekleneni veremedik. Bunun da üzerimizde bir mahcubiyeti var. Tarsus ve Toroslar bu 5 yıllık süreçte bizim ilgi  alanımızda olacak. Bu iki ilçemiz, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını, CHP'li belediyecilik anlayışını göstermek açısından benim için bir davadır. Benim için önemlidir. Ben herkesin belediye başkanıyım ama CHP'li bir belediye başkanıyım. Kimliğim CHP kimliğidir. Ben Vahap Seçer belediyeciliği yapmıyorum. Ben Vahap  Seçer olarak CHP'li belediyecilik, sosyal demokratik belediyecilik yapıyorum. Her iki ilçemizde de sosyal demokrat belediyeciliği göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN. GÖREV BİLİNCİMİZ TAMDIR”

 

Geçtiğimiz 5 yıl içinde ilçe belediyeleri arasında ayrım yapmadıklarını, siyaseti bir kenara bırakıp hangi partiden olursa olsun ilçe belediyeleri ile ortak bir çalışma alanı bulmaya çalıştıklarını söyleyen Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı ilçelerde kısmen bunun karşılığını gördük. Bazı ilçelerde hiç göremedik. Ortak çalışma alanı bulamadık. Hizmeti bırakıp bizimle ıdeolojik, siyasi kavga peşine düştüler. Hem bizim hen kendilerinin enerjisini boşuna harcadılar. Ya kardeşim sen ilçeni bırakmışsın siyaset yapıyorsun. Bırak miletvekilin yapsın. Zaten çapın yetmiyor. Çok şükür doğru söylediğimizi halk 31 Mart'ta sandıklarda söyledi.  Dedi ki sizler kifayetsiz kaldınız, yetersiz kaldınız. Millet sizden hizmet beklerken sizler Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde siyaset yaptınız. Insanları yaftaladınız. iftiralar attınız. Onları terör örgütleriyle yan yana koydunuz. Aha size ceza kesiyoruz dediler. Bu yüzde 60'ın içinde herkesin oyu var. Herkes sevgiye geldi, hizmete geldi. Bizim işimiz hizmet. Abdurrahman başkanımla el ele vereceğiz. Vatandaşlarım rahat olsun. Görev bilincimiz, sorumlululuk bilincimiz tamdır.  Azimliyiz, kararlıyız, memleketimizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Yerel yönetimlerde gösterdiğimiz başarıyla, Ak Partililer alınmasın, MHP’liler alınmasın ama bu ülkeyi yönetme iddiasındayız. Bizi de denemenizi isteyeceğiz sandıklar kurulduğunda. Bizim yolumuz belli. Biz Atatürk’ün yolundan gidiyoruz.”