Kırmızı, Beyaz: Türkiye | Güney Gazetesi Mersin

Kırmızı, Beyaz: Türkiye

Ay-yıldızlılar Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı

Kırmızı, Beyaz: Türkiye


Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Millî Takımımız, F Grubu'ndaki ilk maçında karşı karşıya geldiği rakibi Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın golünü ise 32. dakikada Georges Mikautadze attı. A Millî Takımımız, F Grubu'ndaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü yine Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda TSİ 19.00'da Portekiz ile 26 Haziran Çarşamba günü de Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'da TSİ 22.00'de Çekya ile karşı karşıya gelecek.

 

ARDA, AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI TARİHİNE GEÇTİ

Milli futbolcu Arda Güler, Gürcistan karşısında kaydettiği golle Cristiano Ronaldo'yu geçerek Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde oynadığı ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu. Ayrıca Arda Güler UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi. Arda maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Güzel bir karşılaşmaydı. Galibiyetten ve attığım golden dolayı çok mutluyum. Buradaki taraftarımızın oluşturduğu atmosfere muhteşem demek bile az kalır. Hocamın da doğum günü kutlu olsun. Benden hediye olarak gol atamamı istemişti. Bunu yaptım. Tüm Türk halkını mutlu ettiğimiz için çok mutluyum. Umarım böyle maçların ve atacağım gollerin devamı gelir. Çok mutluyum” dedi. .

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella "İlk defa Avrupa Şampiyonası gruplarına galibiyetle başlıyoruz. Gerçekten güzel ve sevindirici. İlk hedefimiz turu geçmek. Sonra adım adım ilerlemek. Bizim takımımız son dönemlerde birçok ilklere imza attı. Hırvatistan’daki galibiyetimiz, Almanya’daki 72 yıl sonraki galibiyetimizi hatırlayalım. Bunlar böyle adım adım ilerlediğimizde başarabileceğimiz şeyler. Ama ilk hedefimiz turu geçmek" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)