“Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değil” | Güney Gazetesi Mersin

“Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değil”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk dönemde tüm siyasi engelleme çabalarına rağmen hizmet ürettiklerini belirterek “Şükür ki vatandaş bunu gördü. Oy veren de sağ olsun vermeyen de sağ olsun. Geçen seçimde 100 kişiden 20’si oy vermişti, bu seçimde 100 kişiden 50’si oy verdi. Hizmet yaptık ki verdi” dedi. Bayram tatili boyunca görevinin başında olduğunu, vatandaşla iç içe olduğunu da kaydeden Seçer, “Belediye başkanlığı, milletvekilliği öyle otur, yan gel yat, maaşını al, devletin imkanlarını kullan, afrandan tafrandan geçilmesin, milletini beğenme yok böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

“Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değil”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Mezitli ilçelerine bağlı kırsal mahalle ziyaretlerinin ardından Erdemli ilçesine bağlı kırsal mahalleleri de ziyaret etti. Vahap Seçer gezilerde hem vatandaşların bayramını kutladı hem de 31 Mart Seçimlerindeki destekleri için teşekkür etti.  Gezilere, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Erdemli İlçe Başkanı Ahmet Dursen Şahin de katıldı.

 

 

“HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yeniyurt Mahallesinde vatandaşlara hitap eden Başkan Vahap Seçer, “Bize verdiğiniz destekten dolayı Allah razı olsun. Bu yöredeki köylerde oy oranımız önceki seçime göre bir hayli arttı. Aşağı yukarı nereden baksanız iki katına yakın artış oldu. Dikkatimiz oy artışında değil. Bunun bir anlamı var. Hizmet yaparsan vatandaşın desteğini alıyorsun demektir. Biz de hizmet yapmaya devam edeceğiz. Bundan yana hiçbir endişeniz olmasın” dedi.

 

“VATANDAŞ YAPILAN HİZMETİ GÖRDÜ”

 

Hüsametli Mahallesinde de vatandaşlarla buluşan Vahap Seçer, “13 ilçe içinde Erdemli, partimizin oy almakta zorlandığı ilçelerden biriydi. Ama 2019’dan sonra bizim her yere dokunma şansımız oldu. Bu bize büyük bir fırsat verdi. Çünkü vatandaş CHP’ye yanlış bir kanıyla bakıyordu. Rakipler bizimle ilgili kara propaganda yapıyordu ve vatandaş da buna inanıyordu. Bizim 2019’da Büyükşehir’i kazanmamızla beraber her şey farklı bir döneme girdi. Şimdi ben Erdemli’ye yol yapabiliyorum, köprü yapabiliyorum. 2019 seçimlerinden önce muhtarlarla toplantı yaptım. 10 köyün beklediği Mergin köprüsü 40 yıldır yapılmıyor dediler. Geldi yaptı Büyükşehir. Yolunu da yaptı içme suyunu da rahatlattı. Büyükşehir’in dokunmadığı yer kalmadı. Büyükşehir bunları yaparken rahat bir ortamda yapmadı. Biri ayağından çekiyor, biri saçından çekiyor, biri kolundan çekiyor. Ona rağmen yaptı. Ve şükür ki vatandaş bunu gördü. Oy veren de sağ olsun vermeyen de sağ olsun. Geçen seçimde 100 kişiden 20’si oy vermişti, bu seçimde 100 kişiden 50’si oy verdi. Hizmet yaptık ki verdi. Beni hizmetlerimden dolayı takdir etmeyenin oyu bana nasip olmasın, başkasına nasip olsun. Öyle derdimiz yok. Ne rüşvet verir oy alırız ne de şartlı şantajla oy alırız” ifadelerini kullandı.

 

AKP’YE “VATANDAŞA TEPEDEN BAKMA” GÖNDERMESİ

 

Kurban Bayramı tatilinde görevinin başında olduğunu, vatandaşlarla buluşup taleplerini dinlediğini aktaran Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görev süremiz boyunca sizi düşünerek yaşayacağız. Şu anda öyle yapıyoruz. Ama yarın başkanlıkta olmayız o ayrı bir şey. Gideriz biz de ayaklarımızı uzatır tatil yaparız. Ama şimdi o zaman değil. Çünkü görev almışız. Belediye başkanlığı, milletvekilliği öyle otur, yan gel yat, maaşını al, devletin imkanlarını kullan, afrandan tafrandan geçilmesin, milletini beğenme yok böyle bir şey. Bak iktidara nasıl bir tokat vurdu. Şimdi düşünüyor iktidar biz nerede yanlış yaptık. Sen vatandaşa tepeden bakarsan böyle olur. Bu vatandaş sana yüzde 50 oy verdi iktidarda tuttu. 22 senedir seni iktidar yapıyor. Sen ne yaptın? Her geçen gün değiştin. Her geçen gün efendi olmaya çalıştı senin partililerin. Meclisteki hallerini görüyordunuz, izliyordunuz. Neler yaşattılar bize? Biz sizler için varız. Bu can bu bedende olduğu sürece de bu görev isteği olduğu sürece de bu anlayışımız devam eder. Herkes benim yurttaşımdır. Ben vatandaşımı şu partili bu partili diye ayırmam. Bizim bir al bayrağımız var, Atatürk’ümüz var, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve vatanımız var. Bizim için kırmızı çizgiler bunlar.”