Amatörler Ligde heyecanlı bekleyiş | Güney Gazetesi Mersin

Amatörler Ligde heyecanlı bekleyiş

Şampiyon olan Musallagücü ve Tece Limonspor 1. Amatör Lig’e yükseldi, son biletin sahibi play-off müsabakasında belirlenecek

Amatörler Ligde heyecanlı bekleyiş


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin 2. Amatör Küme’de mücadele eden Tarsus ekibi Musallagücü ve Mezitli ekibi Tece Limonspor şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükseldi. 1. Amatör Küme’ye yükselecek 3. Takım Toroslar Kartalspor ile Aydıncıkspor arasında oynanacak play-off maçı sonrası belirlenecek.

Ligin 12. Haftasında Çukurova İdman Yurdu’nu 2-0 mağlup eden Mersin 2. Amatör A Grubu ekibi Musalla gücü ligin bitmesine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. 13. Haftada Toroslar Kartalspor’u 3-1 mağlup ederek yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını açan Tarsus ekibi bütün maçlarını kazandı. Musallagücü hafta sonu oynanacak formalite niteliğindeki maçta Tarsus Gençlerbirliği’ni konuk edecek. Şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselen Musallagücü’ne kupasını Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş tarafından verildi. Ertaş, şampiyon olarak 1. Amatör Küme’ye yükselen Musallagücü’nü tebrik ediyorum. Darısı inşallah Süper Amatör Lig olsun. Takımın teknik ekip ve sporcularını tebrik ediyorum” dedi.

 

 

6 OYUNCUSU KIRMIZI KART GÖRMESİNE RAĞMEN ŞAMPİYON OLDULAR

B Grubunda mücadele eden Mezitli Tece Limongücü’de normal sezonun bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Tece Limongücü’nün 6 oyuncusu sezonun bitmesine 3 hafta kala Tarsus Ülküspor maçının ardından çıkan kavga nedeniyle kırmızı kart görmüştü. Tece Limongücü daha sonraki haftayı bay geçirirken Burhanspor maçını ise hükmen galibiyetle kapatmıştı. Aydıncıkspor’un puanı (28) eşitlemesine rağmen ikili averajda önde bulunan Tece Limongücü yakın takipçisinin son haftayı bay geçirecek olması nedeniyle büyük avantaj yakaladı ve şampiyonluğu garantiledi. Son haftada Anamur İdman Yurdu’na konuk olacak Mezitli ekibinin bu maçta puan alıp almaması durumunu etkilemeyecek. Grubunda normal sezonu lider tamamlayan Tece Limongücü şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükseldi.

Şampiyonluk parolası ile sezona başlayan Toroslar Kartalspor ile Aydıncıkspor ise play-off maçın kozlarını paylaşacak. Galip gelen ekip 1. Amatör Küme’ye yükselen 3. takım olacak.