Vahap Seçer’den hükümete yol göndermesi: 10 yıl önce bitmesi gerekirdi | Güney Gazetesi Mersin

Vahap Seçer’den hükümete yol göndermesi: 10 yıl önce bitmesi gerekirdi

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, her yaz Mersin-Silifke arasında yaşanan trafik sorununun bu bayram tatilinde de yaşandığına dikkat çekerek, “Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun 10 yıl önce bitirilmiş olması gerekirdi” dedi. Vahap Seçer, Mersin milletvekillerinin bu konudaki talepleri daha güçlü şekilde dile getirmesi çağrısında bulundu.

Vahap Seçer’den hükümete yol göndermesi: 10 yıl önce bitmesi gerekirdi


ABİDİN YAĞMUR

 

Kurban Bayramı tatili boyunca kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke’ye bağlı İmamlı, Yenibahçe, Keşlitürkmenli, Çaltıbozkır, Mara ve Sarıaydın mahallerini ziyaret etti. Ziyaretlerde Başkan Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ile Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut da eşlik etti.

 

“İKİ MUSTAFA ARASINDA OTURUNCA İKTİDAR DİLEĞİ TUTTUM”

 

Mara Mahallesindeki buluşmada Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ile Mara Mahallesi Muhtarı Mustafa Türe’nin arasında oturan Başkan Seçer konuşmasına, “İki Mustafa’nın arasında kalınca dilek tuttum. Dedim ki, inşallah bu çalışmaların sonucu nasıl ki 31 Mart’ta iktidar kapısını araladık, girdik içeri, genel iktidarın da kapısını aralarız, oradan içeri gireriz, Türkiye’yi biz yönetiriz” sözleriyle başladı.

 

“D-400 KARAYOLU YAZ AYLARINDA PERİŞANLIK YAŞIYOR”

 

Vahap Seçer, “Ben de başkan olarak artık bakanlıklarla doğru iletişim kurmak istiyorum. Mersin’e bakmalarını sağlamak istiyoruz. Söylüyoruz ama söylemekle iş olmuyor. Yapmak gerekiyor. Sabah Mersin merkezden bu tarafa geldik, şimdi geri gideceğiz. Gelirken de trafik eziyet, giderken de eziyet. D 400 Karayolu yaz aylarında bir perişanlık yaşıyor. Otoyolun 10 sene önce yapılması gerekiyordu. Ben 2007’de milletvekili oldum. 2008’de dönemin Karayolları Bölge Müdürünü ziyaret ettim. Bana vekilim en geç 4 yıl içinde Çeşmeli-Taşucu otobanını bağlayacağız demişti. Bakın üzerinden kaç sene geçti. İşte onun için  iktidar olursak, her siyasetçi kendi bölgesine hizmet getirmek için oy ister. Milletvekilleri illeri temsil eder. Bizim başta Sayın Gülcan Kış olmak üzere bu taleplerimizi dile getiriyorlar. Kendilerine teşekkür ederiz. İnşallah Mersin’e hem merkezi hükümetin olanaklarını aktarırız. Bundan önceki 5 yılda genellikle Cumhur İttifakı belediyelerine bunlar sağlanıyordu. İktidara gelirsek adaletli olsun bize de olsun dönemini başlatırız. Adaletli olsun, herkese adalet getirelim ama bize de olsun” ifadelerini kullandı.

 

“BAZI HATLARDA TOPLU ULAŞIMA VERDİĞİMİZ DESTEKLE 2 YILDA BİR OTOBÜS ALIRDIK”

 

Buluşmada vatandaşların belediye otobüsleriyle ilgili taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyeleri içinde en fazla otobüs alımı yapan belediye olduklarını vurguladı.

Seçer, “270 belediye otobüsü aldık. Türkiye’de hiçbir belediye bu kadar toplu taşıma aracı almadı. Şu anda 400 otobüsümüz var. Şu anda otobüslerimizin yaş ortalaması 3.5 dolayında. Otobüss almakta yetmiyor. 2023’te otobüs işletmesine harcanan para 1 milyar lira. Bunun 250 milyon lirasını siz bilet parası olarak ödüyorsunuz. 750 milyon nereden geliyor? Vatandaşa destek verelim diyorum, 750 milyon lirayı otobüs işletmesine ayırıyorum. Bazı hatlarda 2 sene için verdiğim destekle bir yeni otobüs alırım. Bazılarında 4 yılda verdiğimiz destekle bir yeni otobüs alırız. Ama vatandaşımıza helali hoş olsun.”