Gençler cıvıl cıvıl | Güney Gazetesi Mersin

Gençler cıvıl cıvıl

Yaz Okulu kayıtları başladı, 25 branşta faaliyet var

Gençler cıvıl cıvıl


Mersin’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen yaz spor okulları ve engelsiz spor okulları için kayıtlar başladı.

Gençlerin öğrenme ve deneyim alanını güçlendirmek, sosyal becerilerini geliştirmek, kültürel etkileşimini artırmak üzere, spor, sanat, bilim ve eğlence dolu kurgulanan atölyeleriyle ve gönüllülük çalışmalarıyla birlikte GSB Gençlik Yaz Okulu, 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 81 ilde hizmete açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 2013 yılında hayata geçirilen İl Spor Merkezleri uygulamasında, 05-18 yaş grubu çocuk ve gençlere yönelik düzenlenecek olan Yaz Spor Okulları Mersin’de 25 branşta faaliyet gösterecek. 2024 Hareketlilik Yılı nedeniyle Yaza Hareketli Giriyoruz sloganıyla başlatılan kurslardan 5-18 yaş gruplarındakiler faydalanabilecek.

GSM Yaz Okulları ile sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlanıyor. Değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat eden sporcular spor kulüplerine yönlendirilecek. Gerek çocuklardan ve gençlerden gerekse ebeveynlerden büyük ilgi gören projeye her geçen gün ilgi artıyor.

Spor okullarına kayıt yaptırmak isteyen 5-18 yaş arasındakiler Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabilecek. (Haber Merkezi)