Milliler inançlı | Güney Gazetesi Mersin

Milliler inançlı

Çekya karşısında alınacak beraberlik tur kapısını aralayacak

Milliler inançlı


A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu ve ilk yenilgisini aldı. Milliler gruptaki son mücadelesinde 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya ile karşılaşacak.

BVB Dortmund Stadyumu'ndaki müsabakada Portekiz'in gollerini 21. dakikada Bernardo Silva, 28. dakikada Samet Akaydin (kendi kalesine) ve 56. dakikada Bruno Fernandes attı. Bu sonuçla Portekiz grupta 6 puanla liderliğe yükselirken, Ay-Yıldızlı ekibimiz 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, “İlk 20 dakika iyi başladığımız bir maç oldu, birtakım fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. İlk hatamızda ise cezalandırıldık. İlk gole kadar maç dengede gitti, ikinci golde şanssızlık yaşadık. O golden sonra maçın dengesi değişti. Avrupa'nın en iyi ekiplerinden biri karşısında maçın tamamında eşit bir mücadele sergiledik. Bizden daha etkiliydiler, farkı da o oluşturdu." diye konuştu.

 

MONTELLA: BİZDEN DAHA ETKİLİ OYNADILAR

Montella, "Bu maçı sanki tam önemsemediğiniz, gözden çıkardığınız izlenimi alanlar oldu. Aklınız Çekya maçında mıydı?" sorusuna, "Bu maça odaklandık, çok iyi hazırlandık. Bazı noktalarda yeterince cesur davranamadık, belki bu maçı kafamızda biraz büyüttük, rakibimiz daha tecrübeli oyunculara sahipti. Bu sonucun sebebi kesinlikle bir sonraki maça odaklanmamız değildi." cevabını verdi.

 

Gürcistan maçında da Portekiz karşılaşmasında da savunmada tehlikeler yaşadıklarını aktaran Montella, "Belki de bir önceki maçta daha fazla riskli pozisyon oldu. Yapılan büyük hatalara baktığınızda eşit bir maç oynadık. Böyle bir rakibe karşı hata yaptığınızda telafisi olmuyor, ufak hata yaptığınızda cezalandırılıyorsunuz. Sonuca baktığınızda haklı görülebilirsiniz ama kendi oyuncularımıza baktığımızda bir kısmı peş peşe 2 maç oynamaya alışık değil. Dört günde bir maç oynamak farklı bir durum. Aynı oyuncularla sahaya çıkmak mümkün değil. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Sadece teknik ve taktik açısından bir değişiklik yaptık." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)