Madalya avcıları | Güney Gazetesi Mersin

Madalya avcıları

Mersinli sporcular Manisa’da düzenlenen Türkiye Bocce şampiyonasında 9 altın, 3 gümüş, 7 bronz madalya kazandı

Madalya avcıları


Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen Bocce Volo Türkiye Şampiyonası sona erdi. Yıldızlar altın nokta, yıldız kızlar röle, küçük kızlar basamak, küçük kızlar röle, yıldız erkekler röle, küçük erkekler basamak, küçük erkekler röle, yıldız kızlar basamak, yıldız erkekler basamak, genç erkek kombine, genç kadın kombine, kadın ve erkek geleneksel çiftler kategorilerinde dereceye girenler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. Şampiyonanın ilk gününde Mersin’den katılan Fatma Gün, yıldız kızlar altın noktada, Nilda Kutlay küçük kızlar rölede, Yasin Aksaç ve Ahmet Can Erdeveci yıldız erkekler röle kategorilerinde birinci oldu. İkinci günde ise Mersinli sporculardan  Sedanur Öksüz yıldız kızlar basamak, Ömer Başlı yıldız erkekler basamak, Mustafa Değer Uğur genç erkek kombine, İremsu Coşkun ve Esma Yıldız da genç kadın geleneksel çiftler kategorilerinde şampiyon oldu. Sporcularımız ayrıca 3 ikincilik, 7 üçüncülük elde ederek şampiyonaya damga vurdu.

 

MERSİNLİ SPORCULARDAN 9 ALTIN MADALYA

Kula Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor Kula İlçe Müdürlüğü organizesinde düzenlenen Bocce Volo Türkiye Şampiyonası’na 18 ilden 98 kız ve 113 erkek olmak üzere toplamda 211 sporcu katıldı. Müsabakalarda sporcular, başarılı olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Her biri birbirinden çekişmeli geçen müsabakaların ilk gününde yıldız kızlar altın nokta kategorisinde Mersin’den katılan Fatma Gün birinci, Behiye Azra Kunt ikinci olurken Hurinaz Öpçin üçüncü oldu.

Yıldız kızlar röle kategorisinde ise Mersinli Sedanur Öksüz ve Selime Buse Kasapoğlu ikinci, Behiye Azra Kunt ve Fatma Gün üçüncü oldu. Küçük kızlar basamak kategorisinde de Mersin’den katılan Nilda Kutlay üçüncü oldu. Küçük kızlar röle kategorisinde de yine Mersin’den katılan Nilda Kutlay birinci, Selen Dinii ve Şengül Baykara üçüncü oldu.

 

YILDIZ ERKEKLERDE İKİ BİRİNCİLİK

Yıldız erkekler röle kategorisinde ise Mersin’den katılan Yasin Aksaç ve Ahmet Can Erdeveci birinci olurken Hasan Kuş üçüncü oldu.

 

İKİNCİ GÜNDE 5 ŞAMPİYONLUK

Müsabakaların ikinci gününde ise yıldız kızlar basamak kategorisinde Mersinli Sedanur Öksüz, yıldız erkekler basamak kategorisinde Ömer Başlı, genç erkek kombine kategorisinde Mersin’den katılan Mustafa Değer Uğur, genç kadın geleneksel çiftler kategorisinde de İremsu Coşkun ve Esma Yıldız Türkiye şampiyonu oldu. (İHA)