BAŞARININ ADI: BOZAN GENÇLİK | Güney Gazetesi Mersin

BAŞARININ ADI: BOZAN GENÇLİK

Kick Boks Türkiye Şampiyonasında 10 sporcuyla Mersin’i temsil edecekler

BAŞARININ ADI: BOZAN GENÇLİK


HASAN KÜÇÜK

Mezitli İlçesi Bakanlık Caddesi üzerinde Kick Boks üzerine faaliyet yürüten Hasan Bozan Gençlik ve Spor Kulübü yetiştirdiği başarılı sporcularla göz dolduruyor. Kulübün hem başkanlığını hem de antrenörlüğü yapan Hasan Bozan’ın ikiz oğulları Hasan ve Hüseyin geçtiğimiz yıllarda aldıkları Türkiye birincilikleri ve dereceleri ile dikkat çekerken, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il seçmelerinde birincilik elde eden 10 öğrencisi ise Türkiye Şampiyonalarında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı.

Hasan Bozan Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Hasan Bozan, GÜNEY’e yaptığı açıklamada 35 yıl önce İstanbul’da başladığı işini Mersin’de sürdürdüğünü söyledi.

 

 

“GENÇLER GELECEĞİMİZ”

Ahlaklı, çalışkan, başarılı, sağlıklı, özgüvenli çocuklar yetiştirdiklerini ifade eden Bozan, “Her şeyden önce geleceğimiz olan çocukları bizim için önemli. Kendimizi eğitime adadık. Geleceğimizi en güzel şekilde garanti altına almaya çalışıyoruz. Başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Türkiye şampiyonalarında her sene derece yapıyoruz. Hasan ve Hüseyin isimli ikizlerim var. İkizlerimin 15 yaşında Türkiye birincilikleri, ikincilikleri üçüncülükleri var” diye konuştu.

“KONYA’DA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUZ”

Oğlu Hüseyin’in 2023 yılının Nisan ayında da Uşak’ta yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonasında yıldızlar kategorisinde Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Bozan, “Yine oğlum Hüseyin 2023 yılında Mardin’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olurken Hasan ise 3. oldu. Oğlum Hüseyin’in okullar arası kick boks şampiyonasında şampiyonluğu var. Bu yıl şubat ayında Mersin’de düzenlenen Türkiye Kick Boks şampiyonasında gençler kategorisinde öğrencim Mustafa Ateş Türkiye birincisi hem öğrencim hem de oğlum olan Hasan Bozan Türkiye ikincisi oldu. 1-9 Temmuz 2024 tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Kick Boks Şampiyonasına 10 sporcu ile katılacağız. Burada Türkiye şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. 2025 yılında İstanbul’da yapılacak Turkish Open Dünya Kick Boks Kupası’nda da dünya ve Avrupa Şampiyonluğu elde etmek istiyoruz. Bu yarışmalara öğrencilerimle birlikte iki oğlum da katılacak” ifadelerini kullandı.

 

 

İL SEÇMELERİNDE 10 BİRİNCİLİK

Kendisinin eğitim verdiği spor okulunda 85 öğrencisinin bulunduğunu belirten Bozan şunları söyledi:  “Hem grup olarak hem de özel dersler veriyoruz. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Kickboks Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından 11-12 Haziran tarihleri arasında il geneli 152 kadın, 180 erkek toplam 332 sporcunun katıldığı Türkiye Kickboks Şampiyonası Mersin İl seçmelerine katılan 13 öğrencimden 10’u birinci oldu. 2 tane ikincilik bir tane de üçüncülüğümüz var. Birinci olan öğrencilerimiz Türkiye Şampiyonalarında Mersin’i temsil edecek. Türkiye şampiyonalarında da derece alarak Mersin’in adını duyuracağız.”

 

 

KUNT: ÇOK MUTLUYUM  

Kısa süre önce eğitim almaya başladığı spor okulunda başara elde eden ve katıldığı il seçmelerinde de minikler kategorisinde birinci olan Kumsal Kunt ise başarısında hocasının rolünün büyük olduğunu ifade ederek “Küçük yaşta il seçmelerine katıldım ve birinci oldum. Türkiye geneli müsabakalarda Mersin’i temsil edeceğim için çok mutluyum” dedi.