“Fahiş fiyat artışlarının önüne geçin” | Güney Gazetesi Mersin

“Fahiş fiyat artışlarının önüne geçin”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özel okul, özel yurt ve özel üniversite ücretlerinde meydana gelen fahiş artışları gündeme getirerek yetkililere öğrenci ve velileri mağdur etmeme çağrısında bulundu.

“Fahiş fiyat artışlarının önüne geçin”


“Biliyorsunuz, son 3 yılda her şeyin fiyatı 3'e, 5'e, 10'a katlandı ve birçok kişi bunu bir fırsatçılık olarak değerlendirdi” diyen Ekmen, aynı durumun özel okul, özel yurt ve üniversite ücretlerinde de yaşandığına dikkat çekti.

“Bir eğitim-öğretim dönemini bitirirken bir sonraki dönemin hazırlık ve kayıt sürecinin başındayız” diyen Ekmen, yetkililere şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e sesleniyorum; lütfen özel yurt, özel ilk, orta, lise ve üniversite ücretlerine müdahil olunuz. Enflasyonun üzerindeki ücret artışlarını engelleyiniz. YÖK Başkanı Sayın Erol Özvar'a sesleniyorum; lütfen üniversitelerin enflasyonun çok üstündeki fiyat artışlarını engelleyiniz. Bakınız, bir üniversitede, öğrencinin ismi ve numarasına kadar her şey elimde, öğrenci 2022 yılında 62 bin liraya kaydoluyor. Daha 2 yıl önce kayıt olmuş. 2023'te bu fiyat 131 bin lira olurken, bu yıl için talep edilen fiyat 291 bin liradır. 62 binden 291 bine veya 4-5 kat artış söz konusudur. TÜİK verilerine göre bu kadar enflasyon artışı var mıdır? ENAG'a göre bile bu kadar artış yoktur. Dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanımız ve YÖK Başkanımıza; özel yurt, özel okul ve özel üniversitelerde yapılan bu fırsatçılığa, bu fahiş fiyat artışlarına son vermeleri gerektiği çağrısında bulunuyorum.” (Haber Merkezi)